Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Първи стъпки в честотните инвертори (Siemens , Schneider)

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
dirtysouth
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Яну 24, 2015 22:47    Заглавие: Първи стъпки в честотните инвертори (Siemens , Schneider) Отговорете с цитат

Здравейте , начинаем съм в тази сфера и искам да навлезна в нея , може би ще има доста глупави въпроси от моя странна , за което да ме извините и се надявам разбиращите хора в форума да се присъединят в дискусията , конкретно искам да засегна инверторите на марките Siemens , Schneider , защото имам достъп до тях и мога в домашни условия да ги тествам. Предстои ми подбиране на двигател за тестовете , но още не съм се спрял на опитното зайче Rolling Eyes Почвам с въпросите и първо искам конкретно да поговорим за MicroMaster на Siemens :

1: Първоначално кои са най-базовите данни и настройки за въвеждане за да подкараме едно честотно управление , да му регулираме оборотите от панела му , на двигател в покой (стенд) , номинален ток ? Мощност ? Напрежение ? Обороти ?

2: Как да върна на MicroMaster фабричните настройки (понеже инвертора е е работил преди , не е нов) и искам да почна на "чисто" тестове и работа.

3: Знам ,че MicroMaster е фамилия и трябва да дам точен модел (по-късно) за да ми отговорите ,но се интересувам има ли възможност да се подкара трифазен А-синхронен двигател с него , като на входа му се подава монофазно захранване ?

4: Какви възможности има честотното управление за отдалечен достъп (мрежови) по каква шина с допълнителен модул или как ?

5: Какви защити има честотното управление и надежни ли са ?

6: Ще съм доволен за всякакви отзиви по темата , благодаря предварително и се извинявам отново за въпросите
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
gigant
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Яну 25, 2015 8:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Отговор на всички въпроси дава описанието на инвертора. Модела в гугъл и после е четене. Описанието на Micromaster 440 примерно е 312 страници - надяваш се някой да ги прочете вместо теб?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
dirtysouth
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 25, 2015 13:42    Заглавие: Отговорете с цитат

gigant имам респект към теб понеже знам ,че си знаещ човек ,а в днешно време малко са тези хора .... Гуугъл като една световна платформа за търсене може би няма нещо което да не се намери в нея , но ако следваме тази логика обесмисляме целия форум , нали това все пак му е идеята да се дискутират въпроси и да има едно Българско общество по дадени теми ... За жалост едва ли ще се оправя с ръководството , понеже не е написано на кирилица предполагам и пускам тук тези въпроси , като се надявам ,че тези 312 страници не 100% от тях са жизнено важни както в повечето ръководства , поздрави
Върнете се в началото
gigant
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 25, 2015 18:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
понеже не е написано на кирилица предполагам
Провери ли? Това не е ли кирилица? Е, ако не знаеш друг език освен български - търси си друго забавление. България е много дребен пазар и няма кой да превежда описания и литерарура заради нас, още повече 99% от потенциалните купувачи на тая техника знаят поне още един-два езика.
Върнете се в началото
charli
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 27, 2015 16:00    Заглавие: Отговорете с цитат

2 % от функционалнотта на инвертора се описва с въвеждането на елементарните параметри на задвижването и конфигурирането на старт и стоп функция - пускане на двигателя. Останалият капацитет се поделя на алгоритмите за упраление на задвишването и заложените закони за управление, обратни връзки, векторно управление. Ако тръгнеш да разглеждаш структурната схема на заложените алгоритми ще стигнеш до извода, че ще са ти необходими задълбочени познания в областта на операционното смятане и теория на автоматичното регулиране. Наблюдавайки какво правят чуждестранните "специалисти", далеч не са наясно с методиката за настройка на параметрите. Пуска се производствената линия, наблюдават се заложените показатели на регулирането и се започва едно лудо хаотично променяне на параметрите, търсейки някаква взаимосвързаност, се настъкмяват параметррите. После всичи се чудят защо са платени луди пари на чужденците, а системата ту работи идеално, ту се крашва. В ръководството, дадено ти от gigant, липсва структурната схема на инвертора.

ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА
Върнете се в началото
dirtysouth
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 27, 2015 16:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря отново , езика се надявам да не е чак толко голям проблем , макар , че с английски се справям по-добре от руски ще прочета менюала , само искам да питам дали може да му се подаде монофазно захранване и да развърти трифазен асинхронник звезда или триъгЪлник ?
Върнете се в началото
gigant
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 27, 2015 19:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
питам дали може да му се подаде монофазно захранване и да развърти трифазен асинхронник звезда или триъгЪлник
- ако си направиш труда да разгледаш само картинките, без да четеш - веднага ще разбереш. На руския файл е на 22-ра страница, на английския - сам си я намери.
Върнете се в началото
todortv
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Яну 31, 2015 10:34    Заглавие: Отговорете с цитат

charli написа:
Наблюдавайки какво правят чуждестранните "специалисти", далеч не са наясно с методиката за настройка на параметрите. Пуска се производствената .......

+1
След като си тръгнат всичко се настройва наново и ....работи!
Върнете се в началото
charli
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Яну 31, 2015 22:27    Заглавие: Отговорете с цитат

В крайна сметка, бай ти Миле, пияндурницата, дето го държи от оня ден още, а от вчера изобщо не го е пускало, под зоркото му око съблюдава линията и понеже отново са му окрали инструментите и няма как да отвърти или завърти някой кран, пресостат, фина меганична настройка, помолва електрото да му услужат. Но понеже и на електрото са му откраднали половината инструменти от последния ремонт, се прибягва до софтуерно шикалкавене, което решава проблемите. Та бай ми Миле, механото, с прякора "Акъла", си ги тури у жоба онея с холядарките евро, пък онези нека плащат.

ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети