|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 24, 2015 7:31 Заглавие: Спойки по алтернатор - бива ли? |
|
|
Здравейте.
Снощи си ремонтирах алтернатора на пежото - смених колектор и реле-регулатор,но имам едно леко притеснение.Всички връзки т.е между изводите на статора и диодния блок и между изводите на ротора и колектора бяха запресовани и колкото и да се мъчих да ги отворя не се получиха нещата и се наложи да изпиля една част от тях за да мога да разглобя алтернатора,съответно после тъй като нямаше как да ги запресовам пак ги запоих и сега малко ме гризе дали е достатъчно надеждно запояването в случая,или от температурата и/или вибрациите след известно време ,някоя спойка ще даде фира и пак ще отварям.Има ли повод да се съмнявам или се филмирам?.Благодаря  _________________ Може и да бъркам..... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 24, 2015 8:53 Заглавие: |
|
|
| Преди да даде фира спойка, ако е добре направена ще даде фира проводника на намотката, който е до 120-130 градуса. Няма от какво да се безпокоиш, и аз съм си запойвал изводите на статора, че и на възбудителната, ако са добре фиксирани механично- нищо им няма. Но ако е направено недобре- ще си имаш проблеми, и ако монтажа е на неудобно място, си прегледай работата още веднъж ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|