Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Тиристорно управление на електрожен

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ivtv1
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: elin pelin

МнениеПуснато на: Нед Мар 15, 2015 10:51    Заглавие: Тиристорно управление на електрожен Отговорете с цитат

Разполагам с правен електрожен със сечение на желязото 56 квадратни сантиметра.Превключването на степените става с мост, като има три степени.Неудобството идва от това, че на едната е слабо и лепи ,а на следващата е силно и топи много.Разполагам с два тиристора по 200А който искам да свържа в първичната паралелно един на друг и също така разнопосочно.Моля за някаква лесна схемка за управлението им,като се надявам това да подобри работата.Имам също така и два диода по 200А.Казвам това защото съм виждал Грец реализиран с два диода и два тиристора,като също се постига регулиране, но във вторичната тока е голям и при залепване на електрода не съм сигурен дали ще устискат диодите.Благодаря предварително.
Седнах да прочета малко за трансформатор с падаща характеристика и стигам до извода, че ще се получи прекъсване на дъгата ако регулирам в първичната с тиристори.Явно трябва друг метод.Темата е за заключване.Въпросът ми е неправилен.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
penkeler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Вто Мар 17, 2015 22:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Може да опиташ схемата която е в attach-а на моя пост в тази тема:

http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=72304&postdays=0&postorder=asc&start=20&topicshow=управление на траф

Не знам дали някой я е правил за да каже мнението си. Аз не съм. Всъщност, за себе си, съм направил един грец на вторичната с филтър от дросел и кондензатори след него и това ми върши работа. Диодите ми са 250А, а дросела ми е от стар токоизправител 100А. Няма проблеми при работа, но диодите са с радиатори и даже на загряват дори и за малко да залепне. Радиаторите ми са фабрични.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети