|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivtv1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 15, 2015 10:51 Заглавие: Тиристорно управление на електрожен |
|
|
Разполагам с правен електрожен със сечение на желязото 56 квадратни сантиметра.Превключването на степените става с мост, като има три степени.Неудобството идва от това, че на едната е слабо и лепи ,а на следващата е силно и топи много.Разполагам с два тиристора по 200А който искам да свържа в първичната паралелно един на друг и също така разнопосочно.Моля за някаква лесна схемка за управлението им,като се надявам това да подобри работата.Имам също така и два диода по 200А.Казвам това защото съм виждал Грец реализиран с два диода и два тиристора,като също се постига регулиране, но във вторичната тока е голям и при залепване на електрода не съм сигурен дали ще устискат диодите.Благодаря предварително.
Седнах да прочета малко за трансформатор с падаща характеристика и стигам до извода, че ще се получи прекъсване на дъгата ако регулирам в първичната с тиристори.Явно трябва друг метод.Темата е за заключване.Въпросът ми е неправилен. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
penkeler Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 17, 2015 22:56 Заглавие: |
|
|
Може да опиташ схемата която е в attach-а на моя пост в тази тема:
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=72304&postdays=0&postorder=asc&start=20&topicshow=управление на траф
Не знам дали някой я е правил за да каже мнението си. Аз не съм. Всъщност, за себе си, съм направил един грец на вторичната с филтър от дросел и кондензатори след него и това ми върши работа. Диодите ми са 250А, а дросела ми е от стар токоизправител 100А. Няма проблеми при работа, но диодите са с радиатори и даже на загряват дори и за малко да залепне. Радиаторите ми са фабрични. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|