|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
Пуснато на: Съб Авг 27, 2005 8:32 Заглавие: Ниво на генерация на кварцов осцилатор на процесор |
|
|
| Донесоха ми за ремонт един WIRELESS BRIDGE Процесора е UBICOM IP2022 Устройството е спряло да работи при нормални условия а не при гръмотевици и токови удари Няма връзка нито по LAN нито по WLAN Кварца е 4,8 MHz Нивото на генерация гледано с осцилоскоп на изводите му е около 250 миливолта Може ли това да се приеме за нормално Стабилизатора на 3,3 волта в устройството е наред Консумацията е около 300 милиампера |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
CATV Гост
|
Пуснато на: Съб Авг 27, 2005 11:39 Заглавие: Re: Ниво на генерация на кварцов осцилатор на процесор |
|
|
Нормално е за осцилациите.
Иначе направо го връщай на човека с диагноза да си купи ново:(
няма да можеш да го оправиш, много често им се скапва софтварето. Можеш да се помъчиш де но аз от 50 такива вирелеси, нищо не съм успял да поправя. Специализирани чипове с висока степен на интеграция и като добавиш и ужасно много бъгав софтуер, лош монтаж в Мексико, Гърция, Китай, Испания и къде ли не съм виждал, направо не си губи времето  |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 27, 2005 11:40 Заглавие: |
|
|
Нивото е нормално.
Провери честотата!
А най често проблемите са с дефектен запис в флаш рома, ако го презапишеш с програматор
| CATV написа: | Нормално е за осцилациите.
Иначе направо го връщай на човека с диагноза да си купи ново:(
няма да можеш да го оправиш, много често им се скапва софтварето. Можеш да се помъчиш де но аз от 50 такива вирелеси, нищо не съм успял да поправя. Специализирани чипове с висока степен на интеграция и като добавиш и ужасно много бъгав софтуер, лош монтаж в Мексико, Гърция, Китай, Испания и къде ли не съм виждал, направо не си губи времето  |
За монтажа си прав, отврат е, а и нямат никакви филтрации по захранването и за това си убиват фърмуера.
Оправил съм 10-тина бройки но не мисля че си струва инвестицията за ремонта ( флюс + презапояване на всичко + старателно измиване на остатъците от флюса + добавяне на кондензатори + презапис на фърмуера = работещо устройство ) май доста по нлесно е да се направи на ново  |
|
|
 |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
Пуснато на: Нед Авг 28, 2005 20:08 Заглавие: |
|
|
| Ще опитам да намеря файл за флаша Устройството е LINKSYS Ако някой има идея откъде да дръпна подобен файл може да сподели |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|