| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
galvin Гост
|
Пуснато на: Чет Авг 18, 2005 21:47 Заглавие: Стабилизатор за променлив ток |
|
|
Можете ли да ми препоръчате някакъв стабилизатор за ток който да изкарва изходно напрежение 220В. Аз имам един ма на него пише от 170-240В. Онзи ден мерих тока в контакта и се оказа 269В, което ми се вижда малко множко за стандарт 220.
Стабилизатора ми трябва да включа компютъра в него. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 18, 2005 22:04 Заглавие: |
|
|
Уреда ти лъже нещо.270 волта ако имаш то нито една крушка да не е останала здрава а телевизора отдавна да си го занесъл на ремонт.
Ако е цифров то вероятно батерията е отслабнала а ако е стрелкови то той е някакъв веригопроверител  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
madjurov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 18, 2005 23:57 Заглавие: |
|
|
Много съм любопитен galvin, бихте ли бил така любезен да ми обясните как точно сте мерили тока в контакта? Прочее, от думите Ви разбирам, че търсите стабилизатор на напрежение!? _________________ Бъдете здрави! |
|
|
 |
marinov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 19, 2005 7:46 Заглавие: |
|
|
Преди 15 год когато си купих първия мултицет и аз "мерих тока в контакта"
Добре , че бързо му изключи защитата  |
|
|
 |
glavin Гост
|
Пуснато на: Пет Авг 19, 2005 8:29 Заглавие: |
|
|
Тока го мерих като пъхнах жиците на уреда в контакта. Става дума за електронен волтметър, не е оригинален ма и един съсед се оплака че измерил 269В.
И да стабилизатор на напрежение. |
|
|
 |
gogo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 19, 2005 9:25 Заглавие: |
|
|
съгласен съм с коцев на цифровите това им е болката.Имам няколко различи цифрови и при всички е така със слаба батерия. _________________ Няма човек който да не зависи от електрониката |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Авг 19, 2005 9:36 Заглавие: |
|
|
| да и при мен е става така като се изтощи батерията, но би трябвало да светва индикатора че е изтощена а той не свети ?!?!?! а има такъв! |
|
|
 |
koko___ Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 19, 2005 12:16 Заглавие: Re: Стабилизатор за променлив ток |
|
|
| galvin написа: | | Можете ли да ми препоръчате някакъв стабилизатор за ток който да изкарва изходно напрежение 220В. |
Намери си някой стабилизатор от стар телевизор мисля че те бяха 220V +20%; - 10% . Преди да го включиш изрмеи НАПРЕЖЕНИЕТО в контакта и след като го включиш пак го измери. |
|
|
 |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 19, 2005 12:18 Заглавие: |
|
|
Възможно е уредът да е отчел по-високо напрежение, тъй като след стабилизатора формата на напрежението вече не е синусоидална, а трапецовидна. Уредът на практика мери средно напрежение и го приравнява към ефективно, но това приравняване е вярно само при синусоидално напрежение. Така че няма място за притеснение. Но мисля, че едва ли е нужно компютър да се захранва с такъв стабилизатор, неговото захранване работи добре на значителни отклонения във входящото напрежение. И по принцип стабилизаторите от ферорезонансен тип (използвани за захранване на старите телевизори) работят лошо с импулсни захранвания. _________________ skype: radko56 |
|
|
 |
galvin Гост
|
Пуснато на: Пет Авг 19, 2005 13:21 Заглавие: |
|
|
| Мерси много за помоща |
|