Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем с light модула на колата ми.Моля помогнете!

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
zillius
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 10, 2015 20:24    Заглавие: Проблем с light модула на колата ми.Моля помогнете! Отговорете с цитат

Здравейте,искам да поясня за какво става въпрос.На колата ми има една платка ,наречена модул за дневни светлини,която е серийно монтирана и ми прави проблем.Ролята и е да стартира светлините при запалване на мотора,като редуцира напрежението към крушките за дълги светлини(те са Н4)и по този начин те светят като габарити.Проблема е,че тази платка отказва да работи скоро след като запаля мотора или преминавайки през неравности,павета и др.По този начин започва да свети само единия ми фар и то на дълги светлини.Видимо платката е в лошо състояние ,имаше и лоши спойки,които презапоих,но уви.Има две черни неща,приличат на релета,като ги почукна леко,нещо прещраква вътре и тогава модула отказва да работи и светва само единия фар.Като почукам отново,пак започва да работи нормално.Молбата ми е ако някой може да определи проблема и да ремонтира платката ще съм му много благодарен.Плащам си каквото трябва.Не мога да поствам файлове,но имам снимки които мога да пратя на имейл.Може да ми пишете и на имейла[email protected] Благодаря предварително![/img]
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
gakal
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Вто Мар 10, 2015 20:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Когато търсиш помощ за нещо най- малкото трябва да напишеш от кой град си !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
chavdar68
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: В.Търново

МнениеПуснато на: Вто Мар 10, 2015 20:47    Заглавие: Re: Проблем с light модула на колата ми.Моля помогнете! Отговорете с цитат

zillius написа:
Има две черни неща,приличат на релета,като ги почукна леко,нещо прещраква ....... Като почукам отново,пак започва да работи нормално.

Че ти си си иткрил повредата, сменяй ги тия релета ......
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Вто Мар 10, 2015 20:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Много ме съмнява да е на дългите светлини и да е фабрична.

Помощ на място в автосервиз. Да не си мислиш че тик можем да гадаем каква ти е таратайката и каква ти е платката, както какъв тип е и какво има в модула?

А за снимки има тема. Напомням на всички мераклии да слагат снимки в атача че това води до 3 дни Read Only!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 10, 2015 21:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Не е зле да се огледа и за студени спойки. Всеки сервиз за електроника би се справил с проблема, или автоалармаджия. В случай че с поялника сте на Вие.
Върнете се в началото
zillius
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Мар 11, 2015 0:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за коментарите ,от София съм,таратайката ми е Infiniti G35,модула е фабричен,и без съмнение повлиява работата на дългите светлини.Всичко това по данни на производителя.Ако тази информация е от значение за вас ,за да може да ми помогнете ,ще ви дам още!
Върнете се в началото
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Сря Мар 11, 2015 10:28    Заглавие: Отговорете с цитат

За Щатите и Канада фабрично монтираните модули за дневни светлини светват двете крушки на дългите, като ги свързват последователно. По този начин се избягва заслепяването на насрещните коли. Колкото до съществуващия проблем, според мен щом при почукване релетата щракат, ако са на цокли е възможно самите цокли и крачетата на релетата да са окислени. Самите релета едва ли са проблемни. Ако са запоени- проблемът вече е по-сериозен и трябва квалифицирана намеса.

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети