Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Ниво на генерация на кварцов осцилатор на процесор

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
AA
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ВеликоТърново

МнениеПуснато на: Съб Авг 27, 2005 8:32    Заглавие: Ниво на генерация на кварцов осцилатор на процесор Отговорете с цитат

Донесоха ми за ремонт един WIRELESS BRIDGE Процесора е UBICOM IP2022 Устройството е спряло да работи при нормални условия а не при гръмотевици и токови удари Няма връзка нито по LAN нито по WLAN Кварца е 4,8 MHz Нивото на генерация гледано с осцилоскоп на изводите му е около 250 миливолта Може ли това да се приеме за нормално Стабилизатора на 3,3 волта в устройството е наред Консумацията е около 300 милиампера
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
CATV
Гост

МнениеПуснато на: Съб Авг 27, 2005 11:39    Заглавие: Re: Ниво на генерация на кварцов осцилатор на процесор Отговорете с цитат

Нормално е за осцилациите.
Иначе направо го връщай на човека с диагноза да си купи ново:(
няма да можеш да го оправиш, много често им се скапва софтварето. Можеш да се помъчиш де но аз от 50 такива вирелеси, нищо не съм успял да поправя. Специализирани чипове с висока степен на интеграция и като добавиш и ужасно много бъгав софтуер, лош монтаж в Мексико, Гърция, Китай, Испания и къде ли не съм виждал, направо не си губи времето Sad
Върнете се в началото
Петров
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Съб Авг 27, 2005 11:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Нивото е нормално.

Провери честотата!

А най често проблемите са с дефектен запис в флаш рома, ако го презапишеш с програматор Very Happy

CATV написа:
Нормално е за осцилациите.
Иначе направо го връщай на човека с диагноза да си купи ново:(
няма да можеш да го оправиш, много често им се скапва софтварето. Можеш да се помъчиш де но аз от 50 такива вирелеси, нищо не съм успял да поправя. Специализирани чипове с висока степен на интеграция и като добавиш и ужасно много бъгав софтуер, лош монтаж в Мексико, Гърция, Китай, Испания и къде ли не съм виждал, направо не си губи времето Sad

За монтажа си прав, отврат е, а и нямат никакви филтрации по захранването и за това си убиват фърмуера.
Оправил съм 10-тина бройки но не мисля че си струва инвестицията за ремонта ( флюс + презапояване на всичко + старателно измиване на остатъците от флюса + добавяне на кондензатори + презапис на фърмуера = работещо устройство ) май доста по нлесно е да се направи на ново Laughing
Върнете се в началото
AA
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ВеликоТърново

МнениеПуснато на: Нед Авг 28, 2005 20:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Ще опитам да намеря файл за флаша Устройството е LINKSYS Ако някой има идея откъде да дръпна подобен файл може да сподели
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети