|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
hartiiko Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Май 13, 2015 15:56 Заглавие: Въпрос за детски джип |
|
|
Здравейте,
Наскоро закупих детски джип и малко се разочаровах, защото е само с едно слабо и бавно 6 волтово моторче.
Та реших да го тунинговам с втора ръка 2 моторчета по 12V и още един 6V акумулатор (който ще свържа или последователно или паралелно с оригиналния, в зависимост от отговорите, които се надявам да ми дадете ).
Въпросите ми са:
- ако сложа 12V моторчета и ги захраня с 2 паралелно свързани батерии по 6V и общо 2х12 ампера какъв ще е резултатът?
- ако пусна 12V напрежение какво рискувам (предполагам, че ще изгори електрониката, което не е проблем, стига все още да може да се движи назад джипчето)?
Благодаря предварително! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 13, 2015 16:35 Заглавие: |
|
|
Не става! Защо? Защото както сам си се досетил електрониката е за 6В. Зарядното за батерията е за 6В. Като му включиш 12В и бум, камиомчето за боклука. После моторчето е с редуктор. Като го смениш дали ще смениш и оборотите. Как на местото на едно моторче ще сложиш два? После как ще зареждаш 12В батерия като зарядното ти е за 6В. Принципно трябва да се преработи цялата електроника за да стане на 12В. Колко ще ти струва не знам и дали си заслужава вложението също не знам. Както казват немците, "Това си е твойта бира" ти решаваш. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
hartiiko Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Май 14, 2015 8:05 Заглавие: |
|
|
Благодаря за отговора.
За зареждането - имам зарядно с 2 режима - 6V и 12V, така че тук съм ОК.
Купих още една трансмисия с моторче, която ще сложа на другото колело.
От отговора съдя, че ако пусна 6V ток на 12V мотор ще се променят оборотите (тоест ще е по-бавно - логично, ама като не съм наясно ). Решението е да махна едно от по-големите зъбни колелета в трансмисиите.
През уикенда ще си играя и ще пиша за резултата.
Ако някой може да даде още съвети - добре са дошли!
Успешен ден!
П.П. Цената на резервните части (то си беше цяло старо джипче само без акумулатор) ми излезе 85 лв. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|