|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nasko3005 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 02, 2015 18:02 Заглавие: Усилвател Thunder tca-2125 не възприема входен сигнал |
|
|
Здравейте. Проблемът с усилвателчето е следния - след няколко месечна почивка на гърба на задната седалка реших да го раздвижа малко, но уви не се получи очаквания резултат. Свързан със светещ power диод заработи за кратко след като минах пред няколко дупки и след това не заработи. Реших че е лоша връзка в кабелите и пробвах с друг кабел директно от телефона да му пусна сигнал, заработи за много кратко време. Гейна беше на половина. Почистих чинчовете от окисите и малко контактен спрей. Резултат нулев. По дъното всичко изглежда ок освен два резистора на изхода леко опушени, но се съмнявам да е в тях проблема. ще приложа снимков материал. Като цяло се надявам на съвет къде да търся проблема и евентуално неговото отстраняване собственоръчно. Имам някакви познания по цифрова схемотехника. В краен случай съм съгласен да го занеса при техник, но при положение, че цените им толкова много паднаха не знам дали ще е удачно. Предварително искам да благодаря за отделеното време
съжелявам за лошия фокус htc...
ако не става ясно от снимките ще се постарая да направя по-качествени |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Вто Юни 02, 2015 23:31 Заглавие: Re: Усилвател Thunder tca-2125 не възприема входен сигнал |
|
|
От снимките не се вижда конкретно кои са въпросните резистори.
На изхода на инвертора мери ли какво е напрежението и най-вече дали е симетрично?
Въпросната марка често страда от проблем със спойките и от там какви ли не проблеми. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
tufata Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 16, 2015 16:17 Заглавие: |
|
|
Това са резистори в бушеро групата на изхода на крайните стъпала!
Проблема 100% не е от там, но за да се опекат така, усилватела се е самовъзбуждал вероятно, тъй като до сега в тъндър не съм виждал никога опечени точно те, при толкова дъги отноения с марката!
Погледни си дали имаш захранване на крайните съпала, след трансвертера както каза колегата.
Ако имаш, виж дали имаш +/-15волта към ОУ на пред-а, тези две ниски напрежения захранват и деференциалния усилвател на крайните.
Ако имаш всичко това, виж дали оптрона на муте веригата е отпушил. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|