|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
aleksnp Нов потребител

Регистриран на: 14 Юни 2014 Мнения: 48 Местожителство: Горна Оряховица
|
Пуснато на: Нед Юни 28, 2015 9:41 Заглавие: Регулируем изправител 12-36V |
|
|
Здравейте,
Имам един трансформатор, от който искам да си направя регулируем изправител за напрежение от 12 до 36 волта. Първичната намотка е за 220V, а вторичните напрежения са 12 и 24V. Дебелината на вторичният проводник е Ф 2 мм. Трябва ми да е за ток, до около 7-8 ампера, мисля с тази дебелина на намотките , няма да е проблем. За да се избегнат големите загуби, ще е добре да работи с превключване на вторичните намотки. Добре ще е да има и някакви защити. В нета е пълно със схеми, но търся сигурна и изпробвана, за да не си губя времето, че ми е малко. Ако някой има нещо подходящо, ще се радвам да сподели. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 28, 2015 10:09 Заглавие: |
|
|
| Аз съм си направил този в атача. Напрежението се регулира от 1.2 до 30 волта, трафа е с вторично напрежение 35 V, има токово ограничение, което се регулира от 0 до 5 A. |
|
|
 |
aleksnp Нов потребител

Регистриран на: 14 Юни 2014 Мнения: 48 Местожителство: Горна Оряховица
|
Пуснато на: Нед Юни 28, 2015 10:16 Заглавие: |
|
|
| Нужно ми е да издържа 7 ампера номинално. |
|
|
 |
Kacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 04, 2015 23:27 Заглавие: |
|
|
Ами ако се добавят още 1-2 силови транзистора и по-як грец,ще носи и по-голям ток. _________________ [email protected] |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|