|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
AnomaL Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 28, 2015 9:34 Заглавие: смяна домофон - нужда от съвет |
|
|
Имам въпрос и се надявам тука да намеря хора, които могат да ми помогнат
Правя ремонт на апартамент в стар блок и си взех нов домофон:
http://www.img-share.eu/f/images/89/nov4ytzs4W.jpg ,
понеже старият е доста захабен:
http://www.img-share.eu/f/images/89/starVAsBeqo.jpg .
Електричарите, които правиха инсталацията в апартамента ми
казаха в последствие, че няма да може да се заменят двата модела,
понеже били с различни централи или нещо такова. Наистина
не съм запознат с темата :/
Прикачил съм снимки на свръзката на стария и изглед за подвързване на нови. Може ли някой да ми помогне и да ми каже кой кабел къде трябва да подврържа, или нямам как да стане това. Стария има само 1 бутон, който отключва вратата, а новия е с 2 бутона: за отключване и бутон със слушалка със стрелка. Новия домофон е Балканбит Da1112 с общ минус и възможност за мелодична сигнализация ?!?! /от етикета/.
Сигурно въпроса изглежда като на лаик, но наистина нямам представа
Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 28, 2015 15:35 Заглавие: |
|
|
Няма такова нещо, Балканбита става и за общ - и за общ плюс, вътре има грец(то стария ти домофон е за общ минус). Вържи го по следното съответствие :извод стар----извод нов
zum---1
gnd---2
sp-----3
m(ic)-4
sw2--6
И махаш десния джъмпер, този 3+1 остава, за да не ти дава микрофона накъсо към бравата. Има вариант да махнеш и двата джъмпера и слагаш мостче от 5 до 2 . Горния бутон отваря вратата, долния е за портиер и е на 7 и 8 , не се ползва . Успех ! |
|
|
 |
AnomaL Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 28, 2015 19:41 Заглавие: |
|
|
Супер. Стана работата. Само че последния зелен кабел го вързах на 5, а не на 6. На 6 постоянно работеше сигнала за отключване на вртата долу и пробвах на 5. Мисля, че не е проблем. Уж всичко работи.
Доста тихо се чува долу обаче, но мисля, че това е от говорителчето долу.
Нищо общо няма начина на свързване със силата на звука, койте се чува долу, нали?
Много съм благодарен още веднъж за инструкцията. Много улеснено  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 28, 2015 22:05 Заглавие: |
|
|
| Врътни синьото тримерче надясно докрай, с него се увеличава микрофона на етажния домофон, за да се чува по-силно долу. Ако се получи микрофония- намали го малко. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|