Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Климатик National Работи когато си иска.

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
matkauton
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 31, 2015 20:26    Заглавие: Климатик National Работи когато си иска. Отговорете с цитат

Здравейте колеги, Не се занимавам с климатици но от зор пиша. Климатика е 14-ка Инверторен със скрол компресор. Пише на японски всичко не мога да разбера модел. Проблема, е че не иска да работи на охлаждане. Миналото лято започна да прави проблеми и като му махнехме капака на външното тяло работи. Тази година вече се отказа напълно. При стартиране прави три опита да запали компресора и се отказва и вади грешка. Тестваха му електрониката работела. и сега ме убеждават че е компресора ама на мен нещо не ми се вярва. Климатика ако го обърнем на отопление си работи. Зимата не е правил никакви проблеми. Сега сутрин докато е по хладно като го пусна да работи на отопление си тръгва и си работи. На охлаждане обаче в повечето случаи не тръгва, а ако тръгне работи незнайно време между 20 мин и 2 дни. Моля за съвет акъли или майстор в Пловдив който иска да се пробва. Благодаря!

PS намерих вътре надпис непознат за гугъл:CWQG28V3 Може и сериен номер да е Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
shri
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Съб Авг 01, 2015 8:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Попитайте в този форум, там са специалистите.
http://www.tehcomservis.com/forum/index.php
milmar
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Вто Авг 04, 2015 7:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мен няма логика да е компресора.
Аз бих прегледал отначало всички връзки на датчиците по външното тяло, въобще всички куплунзи. А тази грешка, ако я изписва на неяпонски Very Happy потърси ли я в Нет-а? Обикновено дава добра насока.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
shri
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 04, 2015 8:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Хубав въпрос колека, а как да я напише е въпроса Rolling Eyes Мисля един човек който си разбира от работата трябва да се справи. Аз често съм се обръщал за съвет в този форум и са ми помагали. Там се събират точно такива специалисти. Дано имаш късмет. Между другото без да съм специалис. Клапата която превключва двата режима е вътре в компресора и ако тя е проблема, наистина компресора е за смяна. Макар че той самия е в ред.
Георги Стоичков
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Вто Авг 04, 2015 19:19    Заглавие: Отговорете с цитат

shri написа:
Клапата която превключва двата режима е вътре в компресора и ако тя е проблема, наистина компресора е за смяна.

Тук си в голяма заблуда, че има клапани в компресора има, но кое да бъде кондензатор или изпарител се превключва от четирипътния вентил на климатика. Не съм имал подобен проблем с такъв климатик, но има доста климатици с обратен четирипътен, тоест за да работи на студено трябва да има напрежение към бубината, която управлява въпросния вентил, другия вариант е тя да е изгоряла или самия четирипътен да засяда и да не може да превключи, дори миналата седмица имах такъв случай климатика работеше само на топло, без значение на какъв режим е включен и след смяна на четирипътния си заработи както трябва.
Върнете се в началото
shri
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Авг 05, 2015 8:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Извинявам се ако съм казал нещо неправилно.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети