| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
matkauton Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 31, 2015 20:26 Заглавие: Климатик National Работи когато си иска. |
|
|
Здравейте колеги, Не се занимавам с климатици но от зор пиша. Климатика е 14-ка Инверторен със скрол компресор. Пише на японски всичко не мога да разбера модел. Проблема, е че не иска да работи на охлаждане. Миналото лято започна да прави проблеми и като му махнехме капака на външното тяло работи. Тази година вече се отказа напълно. При стартиране прави три опита да запали компресора и се отказва и вади грешка. Тестваха му електрониката работела. и сега ме убеждават че е компресора ама на мен нещо не ми се вярва. Климатика ако го обърнем на отопление си работи. Зимата не е правил никакви проблеми. Сега сутрин докато е по хладно като го пусна да работи на отопление си тръгва и си работи. На охлаждане обаче в повечето случаи не тръгва, а ако тръгне работи незнайно време между 20 мин и 2 дни. Моля за съвет акъли или майстор в Пловдив който иска да се пробва. Благодаря!
PS намерих вътре надпис непознат за гугъл:CWQG28V3 Може и сериен номер да е  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
shri Опитен потребител

|
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 04, 2015 7:24 Заглавие: |
|
|
Според мен няма логика да е компресора.
Аз бих прегледал отначало всички връзки на датчиците по външното тяло, въобще всички куплунзи. А тази грешка, ако я изписва на неяпонски потърси ли я в Нет-а? Обикновено дава добра насока. |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 04, 2015 8:47 Заглавие: |
|
|
Хубав въпрос колека, а как да я напише е въпроса Мисля един човек който си разбира от работата трябва да се справи. Аз често съм се обръщал за съвет в този форум и са ми помагали. Там се събират точно такива специалисти. Дано имаш късмет. Между другото без да съм специалис. Клапата която превключва двата режима е вътре в компресора и ако тя е проблема, наистина компресора е за смяна. Макар че той самия е в ред. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
Георги Стоичков Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 04, 2015 19:19 Заглавие: |
|
|
| shri написа: | | Клапата която превключва двата режима е вътре в компресора и ако тя е проблема, наистина компресора е за смяна. |
Тук си в голяма заблуда, че има клапани в компресора има, но кое да бъде кондензатор или изпарител се превключва от четирипътния вентил на климатика. Не съм имал подобен проблем с такъв климатик, но има доста климатици с обратен четирипътен, тоест за да работи на студено трябва да има напрежение към бубината, която управлява въпросния вентил, другия вариант е тя да е изгоряла или самия четирипътен да засяда и да не може да превключи, дори миналата седмица имах такъв случай климатика работеше само на топло, без значение на какъв режим е включен и след смяна на четирипътния си заработи както трябва. |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 05, 2015 8:35 Заглавие: |
|
|
Извинявам се ако съм казал нещо неправилно. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
|