| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
HidePower Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 02, 2015 20:25 Заглавие: Бормашина - свързване на статор? |
|
|
Здравейте, имам една бормашина на която ключа и се развали (понеже е от "качествените" ). Искам да свържа директно захранването с ротора и статора, защото ми трябва за точно 3 дупки. Наясно съм, че няма да имам контрол над оборотите, но не ми и трябва. Въпроса е как точно да ги свържа. От статора имам 4 жици и по една за всяка четка, общо 6. Ето и снимки:
http://s11.postimg.org/ff36xoz9f/20150802_182434.jpg
http://s11.postimg.org/3mf2rvb0j/20150802_182650.jpg |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 02, 2015 20:54 Заглавие: |
|
|
 |
|
|
 |
HidePower Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 02, 2015 22:43 Заглавие: |
|
|
Супер... а възможно ли е на български, защото ел. веригите и схемите, не са ми силна страна. Иначе аз го разбирам да вържа всяка от двете намотки на статора "на късо" за да може да се генерира магнитно поле (дано не ръся глупости...), но едната от двете намотки може би трябва да е с обратен поляритет за да се смени посоката на магнитното поле и да се завърти ротора? Ами четките как да ги вържа..? Не знам съвсем се обърках... ако някой може на елементарно ниво да хвърли светлина, ще съм благодарен.  |
|
|
 |
sathv Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 02, 2015 22:49 Заглавие: |
|
|
E какво не е ясно от фигура 4а? При условия, че w1 и w2 са статорните намотки. _________________ Трикел 97 |
|
|
 |
HidePower Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 02, 2015 22:54 Заглавие: |
|
|
| Не ми е ясно с фазата и нулата кое и как да връзвам. |
|
|
 |
bogege Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 02, 2015 23:04 Заглавие: |
|
|
От написаното до тук най добре за теб и твоето здраве, а и на бормашината е да потърсиш някой, който да ти я свърже!!!!  |
|
|
 |
HidePower Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 03, 2015 1:56 Заглавие: |
|
|
Добре... аз ще кажа как мисля все пак, дали е правилно не знам... за това пиша тук..
1. Двете четки ги връзвам така: едната фаза, другата за нулата или иначе казано ротора "на късо" ?
2. От статора има 4 кабела, точно това не ми е ясно, класически статор трябва да има 2 кабелчета, съответно за + и за - , двете намотки практически са един цял проводник и вързан "на късо" създава магнитно поле действайки като класически магнит със северен и южен полюс... обаче тук изводите са 4 и не знам защо... дали просто не са 2х2 намотките? Тоест два отделни електромагнита в един статор?
Та... за статора, ако вържа синьо-сиво (лявата страна) за + и синьо-сиво (дясната страна) за - ... ? Мислите ли, че ще се получи нещо... или съм в тотална грешка? Благодаря!  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 03, 2015 8:23 Заглавие: |
|
|
| Човече, ти схеми не можеш ли да четеш ? Ако вържеш четките едната към фаза , другата към нула - отиде ротора ! Вържи последователно на всяка четка по една статорна намотка , а другите краища на същите към щепсела, кви фази, кви нули те гонят, нали той може да се върти и тако и вако ! И ако посоката на въртене не е каквато трябва, размени намотките към които си вързал четките, за да реверсираш. Ако и сега нищо не си разбрал- сбъркал си форума ! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
|