| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nafo Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 20, 2006 16:14 Заглавие: Управление на симистор с оптрон |
|
|
Искам да управлявам симистор BT137 (само две състояния, отпушен и запушен) с оптрон PC111 (TIL111) управляващото напрежение ще е 5 волта... та въпроса ми е дали ще стане без допълнителен транзистор между оптрона и симистора?..... и ако някой има подобна схема да даде... _________________ Всичко е ток и жици. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 20, 2006 17:05 Заглавие: |
|
|
Оптрона който си посочил едва ли е най-подходящия.
За тази цел има серии оптосимистори включително и с управление в нулата (ако е необходимо), напр. TLP30XX, MOC...
В техните приложения има и дадени как се "връзват".
Имаше една тема по подобни въпроси.
Ако държиш непременно да използваш посочения от теб, то това е друга тема за разговор. |
|
|
 |
nafo Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 20, 2006 17:40 Заглавие: |
|
|
кажи вариант с този който съм посочил _________________ Всичко е ток и жици. |
|
|
 |
nafo Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 20, 2006 19:10 Заглавие: |
|
|
направих го с един транзистор между симистора и оптрона, но става само с TIL111 а неще с PC111 а уж са еднакви...? _________________ Всичко е ток и жици. |
|
|
 |
Shtur Гост
|
Пуснато на: Чет Апр 20, 2006 19:49 Заглавие: Hm |
|
|
| nafo написа: | | направих го с един транзистор между симистора и оптрона, но става само с TIL111 а неще с PC111 а уж са еднакви...? |
Защо не ползваш MOC3022 , това е супер елементарно управление на симистор .
http://www.web-ee.com/Electronic-Projects/data/moc3021.pdf
Правил съм много схеми и с него най добре става и е достатъчно бърз  |
|
|
 |
nafo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 21, 2006 23:18 Заглавие: |
|
|
айде сега някой да даде инфо за оптрон MB111 че не го намирам в alldatasheet.com _________________ Всичко е ток и жици. |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 22, 2006 16:20 Заглавие: |
|
|
Звучи доста източногерманско. Питай в ЩАЗИ.
Разположението на изводите трябва да е като на РС111, но мога да го потвърдя чак във вторник. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Апр 22, 2006 18:22 Заглавие: |
|
|
източногермански е, използва се за 24в вход и 5 в изход за промишлени приложения в машини, не е подходящ за целта. Слушай хората к'во те съветват, защото съм правил такова нещо. Използвай MOC 30XX или аналози, пък и включват през нулата, така че няма да има шум наоколо ; и струват около левче и нещо. Не си струва да се главоболиш, но все пак ти си знаеш  |
|
|
 |
nafo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 24, 2006 11:29 Заглавие: |
|
|
MB111 е 8-краково зверче..... и изводите не мисля, че съвпаднаха с тези на PC111 .... а колкото до MOC302х е около 60 стотинки и цената не от значение... захванах се с тези 111-ки и исках да го подкарам с тях и стана де... и чесно казано като обем на схемата не ме бърка един транзистор повече, който добавям при управлението на 111-ките.... вярно е че схемата с МОС302х е по интелигентна (без транзистора).... но има време и за нея..... _________________ Всичко е ток и жици. |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 24, 2006 17:42 Заглавие: |
|
|
Не съм доогледал бумагата за PC111 Стори ми се подобно като разположение, ама кой да гледа неизползваните крака. Аз лично не бих заложил на полупроводници "made in DDR". Освен за подмяна в техни апаратури. |
|
|
 |
|