|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Пет Сеп 17, 2004 15:25 Заглавие: ЗА КЛИМАТИЦИ |
|
|
Здравейте на всички!!!
Искам да си купя климатик главно за отопление, но се притеснявам
дали ще работи при ниски температури, тъй като често пъти около блока в който живея се завихря течение откъм Витоша и духа страшно силен вятър .
Моля също така за съвет за марка и модел на климатик до към 500лв. ако мислите, че ще може да работи при тези условия и няма да измръзнем през зимата!
Предварително Ви благодаря!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
buhal Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 18, 2004 12:23 Заглавие: |
|
|
| Не пишеш каква е кубатурата на помещението, което ще отопляваш. Можеш да погледнеш в Гугъл - имаше сайт как се изчислява необходимата мощност /оттам и цената/. Вятърът да не те притеснява, обледеняването става когато въздухът е влажен. Не искам да те отчайвам, ама за 500лв не можеш да си купиш свестен климатик. По-добре дай повече, ама да ти върши работа. Ако искаш съвет за марка, то забравяш за Елит и Нео! Имам познати с такива и постоянно замръзвахаи се повреждаха. Най-добри са Мицубиши /има ментета МицубиЧи!/ , ама там цената е съвсем друга. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Сеп 21, 2004 12:51 Заглавие: |
|
|
Размерите на стаята са 2,50м-5,14м-2,80м.
Моля да ми кажете нещо повече за MIDEA!!!
Благодаря! |
|
|
 |
Azer Нов потребител

Регистриран на: 21 Сеп 2004 Мнения: 25 Местожителство: Пловдив/София
|
Пуснато на: Вто Сеп 21, 2004 14:36 Заглавие: |
|
|
Няма климатик, който да не замръзва през зимата когато работи на режим отопление Просто въпроса е колко бърсо се размразява (има такав режим на работа) Аз имам климатик HiSense малко неизвестна марка, но съм доволен от него ... не може да качи повече от 22 градуса, но пък на мен не ми и трябат повече ... |
|
|
 |
kotzev Опитен потребител

|
|
|
 |
naka76 Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 26, 2004 23:02 Заглавие: |
|
|
Има една също неизвестна марка IKEDA . Работя с климатици и от тоя ценови клас климатика е просто супер. Направени са добре, размразяват когато трябва и топлят. В ъв Варна сме ги пробвали до -13 Градуса и работят добре. _________________ CAR AUDIO DESIGN |
|
|
 |
YoggA_ Гост
|
Пуснато на: Вто Сеп 28, 2004 2:53 Заглавие: |
|
|
Кой е вносителя или коя фирма ги продава ?
Благодаря предварително. |
|
|
 |
hackbol Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 28, 2004 17:56 Заглавие: |
|
|
трябват ти 50w на кубик въздух за отопление и 30w на кубик за охлаждане а относно марката не е кои знае колко важна но е важно да е истински инвертор а не само да ти го продават за такъв:))))
в интерес на истината аз се отоплиавам с HITACHI 12ска пробвал сам го до -22 ама го дават че работи до -30 (дали) цените на инвертори 12ски истински започват от 1200 лв нагоре всичко друго е лъжа и измама........ _________________ анархия..... |
|
|
 |
naka76 Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 28, 2004 22:04 Заглавие: |
|
|
Отвори 24 часа и търси реклама на тая марка, има такава. За Варна знам кои продава, но за останалите градове не.
Относно инверторния тип климатици не ги препоръчвам. Имат доста плюсове, но и доста минуси.Основния недостатък е доста по-високата и неоправдана цена, спрямо нормалните климатици. Мита, че харчат много по-малко ток също не е верен, по-малко харчат, но не чак толкова. Също така имат сложна( и много скъпа) силова електроника, която е доста чуствителна към температурни промени, влага, прах и най-вече към токови удари. _________________ CAR AUDIO DESIGN |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 29, 2004 8:32 Заглавие: |
|
|
| Инверторните климатици са по-икономични в сравнение с конвенционалните само ако и двата се ползват в един и същи режим на работа, а именно-почти непрекъснато през цялото денонощие. Тогава вече инверторния е по-икономичен. Обаче ако се ползва да речем малко сутрин и малко повече да речем вечер, тоест ако през деня не се отоплява стаята, или да речем през нощтта се изключва, то тогава икономия почти няма, така че преценете си дали ще е оправдан първоначалния разход за инверторен климатик. А и това дето го каза колегата преди мен за надеждността на електрониката им е напълно вярно! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|