|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
raxell Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 21, 2006 21:46 Заглавие: |
|
|
| slav4o.com написа: | Защо не монтирате някаква електромагнитна клапа на входа където влиза парат, която започва да се затаваря при 20 тина волта. Така би трябвало ако падне малко напрежението да се отваря и да пуска повече пара.  |
Защото няма такъв вентил с такова бързодействие за подобни дебити пара , а центробежния регулатор могат да ти го направят в депо Надежда ако вече не могат аз ще го направя /лелееее колко сложно/  _________________ колкото повече , толкова повече |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
raxell Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 21, 2006 21:49 Заглавие: |
|
|
| bdz46 написа: | | Този вариант е неосъществим. Такива регулатори не са останали, а и да има никой не знае къде. |
Много важно , да не си случайно инжинер , това би обяснило проблема ти  _________________ колкото повече , толкова повече |
|
|
 |
raxell Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 21, 2006 22:32 Заглавие: до bdz46 |
|
|
А сега сериозно , нали не мислиш че може да регулираш каквото и да било само в електрическата част на системата , ако не е така то обърни се към специалист /това казано без да се обиждаш/
Ако целта е да се направи захранване без да се запазва автентичността на ЛОКОМОТИВАТА то има и други начини-справка захранване на осветлението на вагоните.
ПС:малко си в грешка за налягането и дебита през турбината при различни натоварвания , точно за това решението е било с обратна връзка по обороти , нямаш постоянно налягане на входа нямаш и постоянен товар в изхода.
Опитах се да подскажа че по този начин на регулиране който мислиш да ползваш ще имаш преразход на пара а моше би и свръхобороти от които не знам как ще се отървеш .
И двете са крайно нежелателни така че ................ЦЕНТРОБЕЖЕН !!!
Хайде със зраве
 _________________ колкото повече , толкова повече |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 21, 2006 23:34 Заглавие: |
|
|
| RC написа: | | Vaklin написа: | Т.е. парните локомотиви работят на принципа на атомните подводници??? А аз си мислех, че парата върти колелата.  |
При указаната мощност едва ли  |
Да де ... и аз се усетих след като го написах. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|