| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
hardbody Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 24, 2006 16:45 Заглавие: Може ли някои да помогне |
|
|
Интересува ме да си направя принципна схема за микрофонен или друг аналогов сигнал,ехо ефект.Ако ниакои може да помогне ще сам му задължен.
Или със някоя софтуерна програма за PC-to като влиза в аналоговия сигнал на звуковата карта и се преобразува в цифров.
Всашност ме интересува дали мога да си направя схема за ехо ефект.
Намерих една схема с РТ2399 в интернет,обаче разбрах че я няма в магазините.Благодаря ви предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
PenZuha Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 24, 2006 17:49 Заглавие: |
|
|
С една малко по-скъпичка звукова карта ще имаш не само ехо, а и всевъзможни звукови ефекти в реално време. Аз имах една Creative Live 5.1 по едно време, та тя си беше снабдена с такива работи, има си процесор.
ето малко инфо: тук |
|
|
 |
hardbody Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 24, 2006 18:37 Заглавие: ilian |
|
|
| А имаш ли още тази карта и колко срува |
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 24, 2006 22:10 Заглавие: |
|
|
Аз си поръчах ехо ефект с PT2399 от тук:http://dobrikit.dir.bg/page43.htm
,но още не съм го пробвал така че не мога да си кажа мнението |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 25, 2006 7:16 Заглавие: |
|
|
За да може звуковата карта да симулира звукови ефекти в реално време е нужно да има вградено ASIO. Creative Live 5.1 няма такова, но за да се подкарат VST плъгините на нея, както и на всяка друга звукова карта, дори и на най простите карти по дъната на компютрите, се инсталира софтуерен ASIO, който предава всички функции на централния процесор. Ако процесора на дъното ти е на повече от 1,5GHz можеш да постигнеш латенсия по малка от 20ms.
Можеш да свалиш универсалния драйвер от тук: http://www.asio4all.com/ _________________ home studio |
|
|
 |
Знайко Гост
|
Пуснато на: Вто Апр 25, 2006 7:56 Заглавие: Хаха |
|
|
| guitman написа: | За да може звуковата карта да симулира звукови ефекти в реално време е нужно да има вградено ASIO. Creative Live 5.1 няма такова, но за да се подкарат VST плъгините на нея, както и на всяка друга звукова карта, дори и на най простите карти по дъната на компютрите, се инсталира софтуерен ASIO, който предава всички функции на централния процесор. Ако процесора на дъното ти е на повече от 1,5GHz можеш да постигнеш латенсия по малка от 20ms.
Можеш да свалиш универсалния драйвер от тук: http://www.asio4all.com/ |
Точно пък за обработка на звук въобще няма да затормозиш и 300MHz процесор , да не говорим за повече от 1000 MHz , хората правят обработка на видео с > 1000MHz при това без проблем, аз си записвам в DIVX с звук с процесор 1200MHz, а това си е сериозна компресия  |
|
|
 |
brum Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 25, 2006 8:33 Заглавие: |
|
|
| За creative за ASIO по-добър избор е KXProject. 4.5ms latency - изпробвано. Процесора е на 1.3 |
|
|
 |
pavelari Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 25, 2006 8:42 Заглавие: |
|
|
| Имам програма за всякакви ефекти за китара - Echo, Distortion, Pitch Band, Wah-Wah, Chorus. Ако Ползвате само ехото на микрофон си бачка перфектно. Ако искате пишете на [email protected] или 218-708-586 |
|
|
 |
Sniks Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 25, 2006 9:35 Заглавие: Re: Може ли някои да помогне |
|
|
| hardbody написа: | Интересува ме да си направя принципна схема за микрофонен или друг аналогов сигнал,ехо ефект.Ако ниакои може да помогне ще сам му задължен.
Или със някоя софтуерна програма за PC-to като влиза в аналоговия сигнал на звуковата карта и се преобразува в цифров.
Всашност ме интересува дали мога да си направя схема за ехо ефект.
Намерих една схема с РТ2399 в интернет,обаче разбрах че я няма в магазините.Благодаря ви предварително. |
Ето виж и това:
www.web-ee.com/Electronic-Projects/projects/digital_echo/index.shtml |
|
|
 |
hardbody Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 25, 2006 14:40 Заглавие: hardbody |
|
|
| mai nima da moga da si napravia takava shema bez kompiutar |