|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Shtur Гост
|
Пуснато на: Вто Апр 25, 2006 7:48 Заглавие: Hehe |
|
|
| nafo написа: | | MB111 е 8-краково зверче..... и изводите не мисля, че съвпаднаха с тези на PC111 .... а колкото до MOC302х е около 60 стотинки и цената не от значение... захванах се с тези 111-ки и исках да го подкарам с тях и стана де... и чесно казано като обем на схемата не ме бърка един транзистор повече, който добавям при управлението на 111-ките.... вярно е че схемата с МОС302х е по интелигентна (без транзистора).... но има време и за нея..... |
А замислял ли си се че с твоя оптрон едната ти полувълна не се управлява
Аз не напразно ти казах че MOC30XX са подходящи за тези симистори, понеже за да управляваш другата полувълна ще ти трябва отрицателно управление , вземи осцилоскопа и мери ако не ми вярваш  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
nafo Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 25, 2006 18:09 Заглавие: |
|
|
е да вярно е че управлява само при едната полувълна, това е защото е с фото-транзистор и на емитера му е променливо напрежение - мисля..... Вчера налепих схемата с МОС3021 и забеляза разликата, и тъй като схемата е цвето-музика с недостатука на 111-ките се забелязва по-отчетливо премигване на лампите отколкото с МОС-ка... _________________ Всичко е ток и жици. |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 25, 2006 22:17 Заглавие: |
|
|
| Семистор се управлява с MOC .... Дали с Zero cross или не няма значение ( зависи от приложението ) . В 2006 година сме . Можеш да го направиш и с лампи ама няма смисъл ... |
|
|
 |
Dyk Гост
|
Пуснато на: Сря Апр 26, 2006 2:35 Заглавие: Mda |
|
|
| toltec написа: | | Семистор се управлява с MOC .... Дали с Zero cross или не няма значение ( зависи от приложението ) . В 2006 година сме . Можеш да го направиш и с лампи ама няма смисъл ... |
Може човека да обича да му е трудно  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|