| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
IceBurn Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 18, 2004 22:55 Заглавие: Графичен EQ |
|
|
Тъся схема на нещо подобно
Не знам как точно се води (някои му викат графичен EQ, други спектрограф, може и да е едно и също ). По възможност да е за изпълнение със светодиодни стълбови индикатори. Може и да е без падащите чертички (и тях не ги знам как се наричат ) |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 19, 2004 15:50 Заглавие: |
|
|
| Май говориш за спектрален анализатор .До колкото разбирам искаш по-проста схема . Имам схема в ELECTOR , но ще трябва да намеря с какво да я сканирам . А иначе идеята е следната - входния сигнал се буферира и се подава към паралелно свързани активни лентови филтри с качествен фактор , зависещ от резолюцията на анализатора .След всеки филтър има активен изправител и след него някаква интегрална схема управляваща стълбица светодиоди ( най добре логаритмично ) . Кажи за какво ще го ползваш - ще се опитам да ти помогна със схеми . Ако пък проявяваш интерес - имам сериозна програма за спектрален анализ на звук , ползваща звуковата карта ... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Сеп 19, 2004 17:03 Заглавие: |
|
|
| toltec написа: | | ... А иначе идеята е следната - входния сигнал се буферира и се подава към паралелно свързани активни лентови филтри с качествен фактор , зависещ от резолюцията на анализатора .След всеки филтър има активен изправител и след него някаква интегрална схема управляваща стълбица светодиоди ( най добре логаритмично )... |
И на мен това ми беше идеята ама реших да питам (може пък да има някоя специализирана ИС за която не знам). Иначе ми трябва за един усилвател за панела - по 7 честоти на канал (250, 500, 1К, 2К, 4К, 8К, 16К) или нещо такова. По принцип съм решил да ползвам 40dB или 80dB филтри и логаритмична индикация. Ако можеш да ми пратиш ([email protected]) готова схема да я ползвам като основа ще съм ти много благодарен |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 19, 2004 20:03 Заглавие: |
|
|
| ELEKTOR брой 4/93 . Имам списанието , но нямам скенер , а не ми се чертае ( доста части са ). Отварял съм битов еквалайзер с анализатор - той беше решен с 2бр. BA3826 и 10 бр. BA6146 |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
|
|
 |
rusin Опитен потребител

Регистриран на: 18 Авг 2003 Мнения: 306 Местожителство: Stara Zagora
|
Пуснато на: Сря Окт 06, 2004 10:44 Заглавие: |
|
|
| toltec, тази програма за спектрален анализатор през звуковата карта на РС можеш ли да ми я пратиш на [email protected] или дай линк да си я изтегля.Благдаря предварително ! |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 06, 2004 11:22 Заглавие: |
|
|
| Пращам ти я ( SpectraLab 4.32 кракната ). Сайта е http://www.soundtechnology.com , но проблема е че в него има само най-новата версия , а за нея няма крак . 4.32 има анализатор , двулъчев осцилоскоп , вграден генератор на какво ли не и т.н. . Ако има интерес и от други ще я кача във файлообменника |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Окт 06, 2004 21:56 Заглавие: |
|
|
ami kachi q  |
|