Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

IR светлорегулатор с 12с509а - печатна платка
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
FeCl3
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 19, 2004 15:41    Заглавие: IR светлорегулатор с 12с509а - печатна платка Отговорете с цитат

някой, който има скенер може ли да ми сканира печатната платка на този регулатор от списание "Млад Конструктор" бр.1/2002г. 1200dpi да е резолюцията или на макс. на скенера. после да я прати на [email protected]. благодаря ви!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bongo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Нова Загора

МнениеПуснато на: Нед Сеп 19, 2004 17:25    Заглавие: Печатна платка Отговорете с цитат

По-лесно ще ти е да си поръчш готова платка (пък може би и по-евтино) .....
FeCl3
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 19, 2004 17:59    Заглавие: Отговорете с цитат

ако аз си направя платката ще ми излезе 0.30лв., а готова е 1.20лв + 1.50лв. за доставка. за лесното, мене не ми харесва солдер маската и белия печат, а платките на МК са и с двете.
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 19, 2004 18:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
ако аз си направя платката ще ми излезе 0.30лв
интересна калкулация Very Happy . Какво ли е включено в нея? Sad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
FeCl3
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 19, 2004 19:19    Заглавие: Отговорете с цитат

в цената е включен текстолитът(1кв. дм. ми излиза 0.30лв, а парчето за платката ми излиза 0.07лв.) 0.06лв. е ксерокопирането на оригинала, който ще ползвам и остават 0.17лв. за ецващата течност (FeCl3). качеството няма да е като на готова платка, но като за мен е задоволително. а механичната обработка( пробиване на дупки, изрязване на текстолитът в кръгче) ме кефи и нямам проблем. за около 30мин. работа ще си я направя сам. вие как ги правите платките и колко ви излизат?
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 19, 2004 20:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Да допуснем, че цените на текстолита са такива (при положение, че си купуваш от някъде парчета, които най-вероятно са остатъци от някоя платкаджийница /които вероятно някой друг преди теб вече ги е платил веднъж/). Но м/у "ксерокопирането" и получаването на нещо което е готово да се ецва има още няколко момента които си пропуснал да калкулираш.
Няма да обръщам внимание на това, че за да пробиваш-трябва да има с какво (и свредла!), че железния трихлорид не се продава в разфасовки като точно за тази платка, че да режеш (въпреки, че те кефи) пак трябва да има с какво и т.н. (мога да продължа с доста неща които ги приемаш като даденост защото някой друг ги плаща).
Доколкото си спомням въпросното списание предлагаше различни цени в зависимост от това платката до какъв "хал" е докарана (може и без солдер и без бял печат).
Та думата ми беше, че просто ако нещо вече го имаш (някой друг или ти си го платил) това не означава, че то не струва нищо.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Петров
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Нед Сеп 19, 2004 23:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Не пълни форума с простотии!!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
FeCl3
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Сеп 20, 2004 10:19    Заглавие: Отговорете с цитат

някой може ли просто да ми го сканира и да ми го прати. то си е моя работа как ще се оправям поосле. текстолитът си го вземам 1кв. м. за 30лв. един кв. дм. излиза 0.30лв. не ползвам парчета, останали от някой друг.
Върнете се в началото
FeCl3
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Сеп 20, 2004 16:41    Заглавие: Отговорете с цитат

много ви се моля някой да ми го сканира.
Върнете се в началото
alexandro28
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Сеп 20, 2004 19:56    Заглавие: Отговорете с цитат

ти с тия твоите калкулации маи искаш и сканирането да ти излезе без пари (вместо да почерпиш някоя усложлива секретарка едно кафе), а забравяш една дребна подробност,че и скенера консумира ел.енергия ,а тя струва пари + това се амортизира!Е аз имам скенер -перфектен ,но след тия твои сметчици се чувствам ПРЕЦАКАН и НЯМА да ти сканирам схемата!!!!!!!!!!!!!!! Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети