| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
FeCl3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 19, 2004 15:41 Заглавие: IR светлорегулатор с 12с509а - печатна платка |
|
|
| някой, който има скенер може ли да ми сканира печатната платка на този регулатор от списание "Млад Конструктор" бр.1/2002г. 1200dpi да е резолюцията или на макс. на скенера. после да я прати на [email protected]. благодаря ви!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bongo Опитен потребител

Регистриран на: 17 Окт 2003 Мнения: 347 Местожителство: Нова Загора
|
Пуснато на: Нед Сеп 19, 2004 17:25 Заглавие: Печатна платка |
|
|
По-лесно ще ти е да си поръчш готова платка (пък може би и по-евтино) ..... _________________ Георги Влаев, LZ3GH |
|
|
 |
FeCl3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 19, 2004 17:59 Заглавие: |
|
|
| ако аз си направя платката ще ми излезе 0.30лв., а готова е 1.20лв + 1.50лв. за доставка. за лесното, мене не ми харесва солдер маската и белия печат, а платките на МК са и с двете. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 19, 2004 18:19 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | ако аз си направя платката ще ми излезе 0.30лв | интересна калкулация . Какво ли е включено в нея?  |
|
|
 |
FeCl3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 19, 2004 19:19 Заглавие: |
|
|
| в цената е включен текстолитът(1кв. дм. ми излиза 0.30лв, а парчето за платката ми излиза 0.07лв.) 0.06лв. е ксерокопирането на оригинала, който ще ползвам и остават 0.17лв. за ецващата течност (FeCl3). качеството няма да е като на готова платка, но като за мен е задоволително. а механичната обработка( пробиване на дупки, изрязване на текстолитът в кръгче) ме кефи и нямам проблем. за около 30мин. работа ще си я направя сам. вие как ги правите платките и колко ви излизат? |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 19, 2004 20:12 Заглавие: |
|
|
Да допуснем, че цените на текстолита са такива (при положение, че си купуваш от някъде парчета, които най-вероятно са остатъци от някоя платкаджийница /които вероятно някой друг преди теб вече ги е платил веднъж/). Но м/у "ксерокопирането" и получаването на нещо което е готово да се ецва има още няколко момента които си пропуснал да калкулираш.
Няма да обръщам внимание на това, че за да пробиваш-трябва да има с какво (и свредла!), че железния трихлорид не се продава в разфасовки като точно за тази платка, че да режеш (въпреки, че те кефи) пак трябва да има с какво и т.н. (мога да продължа с доста неща които ги приемаш като даденост защото някой друг ги плаща).
Доколкото си спомням въпросното списание предлагаше различни цени в зависимост от това платката до какъв "хал" е докарана (може и без солдер и без бял печат).
Та думата ми беше, че просто ако нещо вече го имаш (някой друг или ти си го платил) това не означава, че то не струва нищо. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 19, 2004 23:03 Заглавие: |
|
|
| Не пълни форума с простотии!!!! |
|
|
 |
FeCl3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 20, 2004 10:19 Заглавие: |
|
|
| някой може ли просто да ми го сканира и да ми го прати. то си е моя работа как ще се оправям поосле. текстолитът си го вземам 1кв. м. за 30лв. един кв. дм. излиза 0.30лв. не ползвам парчета, останали от някой друг. |
|
|
 |
FeCl3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 20, 2004 16:41 Заглавие: |
|
|
| много ви се моля някой да ми го сканира. |
|
|
 |
alexandro28 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 20, 2004 19:56 Заглавие: |
|
|
ти с тия твоите калкулации маи искаш и сканирането да ти излезе без пари (вместо да почерпиш някоя усложлива секретарка едно кафе), а забравяш една дребна подробност,че и скенера консумира ел.енергия ,а тя струва пари + това се амортизира!Е аз имам скенер -перфектен ,но след тия твои сметчици се чувствам ПРЕЦАКАН и НЯМА да ти сканирам схемата!!!!!!!!!!!!!!!  |
|
|
 |
|