| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
egorig Гост
|
Пуснато на: Пет Апр 28, 2006 14:38 Заглавие: Аналогови интегрални схеми |
|
|
Трябва да довърша следната класификация ... моля помагайте. Не съм изучавал Аналогова схемотехника. Много ще съм ви благодарен !!!
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
инж.Васил Сапунджиев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 28, 2006 16:26 Заглавие: |
|
|
операционни усилватели, аналогови умножители, холотрони (датчик на хол + усилвател), балансни смесители електретни микрофони ... _________________ Ако човек се напъва упорито, все нещо ще излезе на бял свят! |
|
|
 |
egorig Гост
|
Пуснато на: Пет Апр 28, 2006 17:34 Заглавие: |
|
|
инж.Васил Сапунджиев, може ли само да разясните кое на кое е подвид?
Трябват ми подвидове на усилвателните интегрални схеми, подвидовете на компараторите на напрежение и стабилизаторите на напрежение. Така изброени от вас не мога да преценя кое за кое е. Мерси предварително |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 28, 2006 19:26 Заглавие: |
|
|
А къде беше по време на часовете или лекциите ?  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Апр 28, 2006 20:23 Заглавие: |
|
|
Специалност - Компютърни системи и технологии съм. Не се изучава тази дисциплина при нас...  |
|
|
 |
инж.Васил Сапунджиев Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 29, 2006 6:13 Заглавие: |
|
|
Не те разбирам за какви подвидове става въпрос, но така, както аз си представям нещата, усилвателите в интегрално изпълнение биват: линейни, диференциални, операционни, усилватели на мощност ...За други в момента не се сещам.
Холотронът представлява интегрална схема, която реагира на магнитно поле. Има три извода +, - и изход. По отношение на изхода холотроните са два вида. При едните изходът е на принципа 1 или 0 в зависимост от това, дали има магнитно поле или не. При втория вид изходът е в активен режим.
Електретният микрофон е също аналогова интегрална схема, която има вграден усилвател с полеви транзистор. Има два извода – маса и дрейн, към който се поставя дрейново съпротивление.
Аналоговият умножител е сложна линейна ИС с вградени операционни усилватели. Има два принцира на създаването им. Да не се впускам в подробности, но единият използва свойството на логаритмите, че произведението на две числа може да се представи като антилогаритъм от сбора на логаритмите им. С други думи вътре има логаритмуващи и антилогаритмуващи ОУ. Към кой подвид да ги причисля?! _________________ Ако човек се напъва упорито, все нещо ще излезе на бял свят! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
|
|
 |
tehnica Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 29, 2006 18:46 Заглавие: |
|
|
| ELP написа: | http://www.semiconductors.philips.com/catalog/219/282/48005/34101/index.html#34101
Разгледай тук и си намери подвидове ,дано не си пропуснал и часовете по английски. Успех! | За тези които са пропуснали уроците по английски http://www.philips.bg/pdllp_semi/Index.html _________________ Всеки транзистор,уважаващ себе си,по време на работа не трябва да позволява да бъде докосван с ръка! |
|
|
 |
F_Dra Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 29, 2006 21:16 Заглавие: |
|
|
Уроците са необходимо условие за полупроводниците... _________________ When you have to kill a man, it costs nothing to be polite - Winston Churchill |
|
|
 |
|