| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 30, 2006 13:38 Заглавие: От къде може да си купя индукционен фенер |
|
|
Разбира се искам да е качествен, а не от ония на илиенци. Ако сте имали работа с тези от илиянци, бихте ли си казали мнението. В конрад има едни светодиодни( с батерии) 4-5 леда бяха май - дали са добри -15-на лева. Приемам всякакви предложения за светодиодни фенери, включително индукционни. Държа да е качествено и да е сравнително компактно - максимално 3 батерии ААА до 50-на лева. Благодаря. _________________
ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 30, 2006 17:59 Заглавие: |
|
|
Погледна ли във "всичко за един лев"?  _________________ home studio |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Апр 30, 2006 18:03 Заглавие: |
|
|
Е па не съм, ама щом казваш ше погледна  |
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 30, 2006 20:24 Заглавие: |
|
|
Аз си взех преди време един от eShop за 15 лв. 8 диода, 2 батерии AA, алуминиево тяло.
Доста прилично свети и единствения недостатък спрямо "традиционните" фенери е, че няма как да мениш фокуса, иначе свети доста силно.
Някое китайче беше разляло канаколит по сглобките и не беше изчистило резбите от стружките, но това са дребни косури, които оправих за 5-10 минути. _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
dtmf Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 30, 2006 23:53 Заглавие: Re: От къде може да си купя индукционен фенер |
|
|
| charli написа: | | Разбира се искам да е качествен, а не от ония на илиенци. Ако сте имали работа с тези от илиянци, бихте ли си казали мнението. В конрад има едни светодиодни( с батерии) 4-5 леда бяха май - дали са добри -15-на лева. Приемам всякакви предложения за светодиодни фенери, включително индукционни. Държа да е качествено и да е сравнително компактно - максимално 3 батерии ААА до 50-на лева. Благодаря. |
Вземи си от онези с 1 батерия АА и 5 светодиода,с алуминиеви корпуси са и се намират по железариите за 7-8 лева. Предимството пред другите модели с 3 ААА батерии е че с едно зареждане на батерията изкарват по 20-ина часа нон стоп, а 3 батерийните спират след 2-3 часа |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 01, 2006 12:01 Заглавие: |
|
|
Вземи си от онези с 1 батерия АА и 5 светодиода,с алуминиеви корпуси са и се намират по железариите за 7-8 лева. Предимството пред другите модели с 3 ААА батерии е че с едно зареждане на батерията изкарват по 20-ина часа нон стоп, а 3 батерийните спират след 2-3 часа - a тези за по 7-8 лева, дори и другите светодиодни дали са със step-up convertor. Означава ли, че ако е с 2 батерии има повдигач, а тези с 3 - не. Тези, дето аз съм харесал също са алуминиев корпус. _________________
ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА |
|
|
 |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 01, 2006 12:22 Заглавие: |
|
|
| Какво ще рече индукционнен фенер? |
|
|
 |
danstef Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 01, 2006 13:43 Заглавие: |
|
|
| Предплагам, колегата Charli има в предвид от онези фенери, които ги "помпаш" с ръка за да светят. На принципа на динамото, стискайки динамото произвежда ток за захранване на крушката. Той ще каже дали е така. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 01, 2006 14:30 Заглавие: |
|
|
| Има и едни дето се клатят, вътре има един магнит на махало и минава през една бобина. |
|
|
 |
dtmf Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 01, 2006 17:02 Заглавие: |
|
|
| charli написа: | | Вземи си от онези с 1 батерия АА и 5 светодиода,с алуминиеви корпуси са и се намират по железариите за 7-8 лева. Предимството пред другите модели с 3 ААА батерии е че с едно зареждане на батерията изкарват по 20-ина часа нон стоп, а 3 батерийните спират след 2-3 часа - a тези за по 7-8 лева, дори и другите светодиодни дали са със step-up convertor. Означава ли, че ако е с 2 батерии има повдигач, а тези с 3 - не. Тези, дето аз съм харесал също са алуминиев корпус. |
Които са с 1 батерия АА са с преобразувател на напрежение изпълнен с 1 транзистор и бобина, тези които работят с 3 малки ААА батерии са включени директно и обикновенно са с много повече светодиоди(имам един с 17) ,светят малко по силно но както казах батериите свършват за 2-3 часа ,така че не си заслужават . Ако е за 2-3 часа стандартно фенерче с криптонова крушка е по -добре.
Има и някакви пак китайски със зарядно на принципа на динамото но са пълна боза и горе долу не стават за нищо. Добре че имат вградени батерии колкото да светнат докато ги купиш  |
|
|
 |
|