| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
gelkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 21, 2006 15:33 Заглавие: Въпрос за TDA8560Q |
|
|
Значи ситуацията е следната купих си въпросната схема и направих усилвател по схемата на Млад Конструктор, само че късно забелязах че масата на захранването и масата на входните сигнали ТРЯБВА да са различни - . Та въпросът ми е как да ги разделя.Касетофона в колата му е една и съща масата за захранване и за звук - мисля си с някакви оптрони примерно, но не съм сигурен как ще стане, ако някой има идеи нека сподели( а ако някой е правил подобно нещо - още по - добре ).Не отказвам и схеми Благодаря Ви предварително! _________________ eng. M.Gelkov |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Louiville Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 21, 2006 17:20 Заглавие: |
|
|
Какви оптрони При твоя случай на 2,5 и 8 крак връзвай маса от касетофона както за захранването така и за сигнала!Пиши за резултата  _________________ Lust(Похот),Gluttony(Лакомия),Greed(Алчност),Sloth(Леност),Wrath(Гняв),Envy(Завист),Pride(Гордост)!The Seven Deadly Sins
 |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Апр 21, 2006 18:08 Заглавие: |
|
|
Просто в случея трябва краката за маса да са с отделни писти към общата маса _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 21, 2006 20:33 Заглавие: |
|
|
Аз съм го правел и без да разделени и още работи (тогава незнаех че трябва да са разделени преди поне 3/4години).Ако не се самовъзбужда не виждам проблем.
е много ясно ,че е хубаво да спазиш оригиналната схема иначе. _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
gelkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 30, 2006 16:36 Заглавие: |
|
|
Здравяейте налепих я схемата - всичко работи нормално без разделяне.Обаче се получи следният странен проблем... когато храня платката с 12В от стабилизатора ми - проблеми никакви.Като го включих в колата пред около секунда в колоните се чува едно туптене. Забелязах също че като включа сигналните светлини туптенето се усилва и започва да тупти в такт с релето.Помагайте!  _________________ eng. M.Gelkov |
|
|
 |
iv4oto Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 30, 2006 16:52 Заглавие: |
|
|
на огасена кола или на запалена да не би да му идва малко напрежението имах същия проблем с друг усилвател и след запалване се оправи  |
|
|
 |
gelkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 30, 2006 17:15 Заглавие: |
|
|
Без значение дали е запалена колата или не - колоните припукват през опрделен интервал от време. _________________ eng. M.Gelkov |
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 30, 2006 18:18 Заглавие: |
|
|
| Ами раздели двете "маси" на платката,и пусни 2 отделни проводника до тях с дължина 10-15 см. |
|
|
 |
gelkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 30, 2006 19:37 Заглавие: |
|
|
Мислипш че това пукане е от самовъзбуждане ли? И дали ще помогнат тези 10 - 15см след като на края пак ще отидат в една точка ( на корпус ) ? _________________ eng. M.Gelkov |
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 30, 2006 20:00 Заглавие: |
|
|
| Обикновено има голямо значение въпреки че излизат от една точка,но ако не стане си провери RC филтъра на изхода |
|
|
 |
|