| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
marin_bonchev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 30, 2006 19:03 Заглавие: Проблем с Електрон 380 |
|
|
Здравейте.
С две думи проблема е че не спира на програмите от U канала и като стигне Тунинга около 15-16 волта телевизора се изключва в стенбай /само в U канала/ .Преди това го правеше и в VH но след като смених тунера с нов-пак хипербанд се оправи в този диапазон.
Дистанционното е Ботевградско 89канала с процесор PCA 84C640P/030.Памет24С02.
Екранно меню има.Hsync и V sync-нормални.Телевизора търси,запаметява и възпроизвежда предаване.Трите двойки транзистори който управляват бандовете подменени.Моля за съвет. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 30, 2006 19:47 Заглавие: |
|
|
marin_bonchev, заблуждаваш се!
Проблема няма как да е нито в тунера, ното в контролера.
По-скоро има проблем в захранването и при "по-ярка" картина (пък била и "снеговалеж") - изключва. |
|
|
 |
yugo Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 30, 2006 19:54 Заглавие: |
|
|
| Огледай си хубаво вторите 5в и 12в! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Апр 30, 2006 20:33 Заглавие: |
|
|
Благодаря ,
Утре ще се поровя из захранването. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Май 01, 2006 10:55 Заглавие: |
|
|
| Всичко е наред.Много благодаря на всички който се отзоваха и най много на Евгени,който ми светна че този процесор 5 минути след като търси и не намери програма изключва.Е това се и оказа. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 01, 2006 12:25 Заглавие: |
|
|
| marin_bonchev написа: | | Всичко е наред.......този процесор 5 минути след като търси и не намери програма изключва.Е това се и оказа. |
Имам известни съмнения, че си намерил проблема защото:
-При положение, че дистанционното е вграждано много се съмнявам, че някой си е играл да сформира сигнал Ident
-Въпросния сигнал е именно признак дали има програма или - не и обикновенно е даден твърдо на +5В.
-Какво общо имат стойността на варикапното, диапазона и времето за/при което изключва?
-Дори и някой при поставянето да е сформирал Ident-a и AFC-то (за да спира при намиране на програма), то 5 мин. са време повече от достатъчно за да "обиколи" всички диапазони (казваш, че става при тунинг 15-16В ???) |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Май 01, 2006 14:48 Заглавие: |
|
|
| Дали е формиран съгнал Ident не съм съгурен понеже не знам как става.Телевизора спира при избирането на някои от програмите за да се запаметят,но някои ги подминава.Тъи като работя на антена то програмите са малко и дециметровия диапазон е много дълъг.Времето за което го изминава при тунинг е 7-8 мин.И тъи като тръгвах винаги от една запаметена точка то 5те минути съвпадаха с това напрежение.Не че не съм правил повече нищо по телевизора.След като ми писахте за захранването .На това което е на дистанционното муподмених кондензаторите,а другото го смених цялото .Резултата в края на краищата е наистина че ако прави тунинг без да намира програма телевизора точно на 5тата минута минава вStenbay, но ако направя няколко междинни запаметявания обхожда и трите диапазона без да излиза в Stenbay .Пробвах го няколко пъти. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 01, 2006 15:04 Заглавие: |
|
|
OK, след като сам спира на намерена програма това означава, че му се подава (някой се е потрудил над въпроса) Ident, а така също и AFC. Ident-a е на 29 крак на процесора и там трябва да има +5В при положение, че е на програма. Сигнала Afc се подава на 9 крак (и е отговорен за точното "спиране" при търсене на програма) и при добре настроена програма там трябва да има 2.5В. Тук е причината да подминава някои програми.
И все пак това
| Цитат: | | Времето за което го изминава при тунинг е 7-8 мин |
ми се струва множко.
Но както и да е. |
|
|
 |
harleybg Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 01, 2006 16:39 Заглавие: |
|
|
| От къде се взима сигнала Ident, за да се подаде към процесора? |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 01, 2006 18:08 Заглавие: |
|
|
Според мен във всички варианти на 90 канално ДУ тип Ботевград и други се взема само напрежението за AFC.Извода IDENT на 100% е твърдо на 5 волта  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
|