| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tvpetrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 20, 2004 8:01 Заглавие: Проблем с Телевизор шаси 11АК19Р5 |
|
|
Здравейте колеги!
Докараха ми за ремонт телевизор с шаси 11АК19Р5 изпълнено с проц.VESTEL19V1.OFT,TDA8843 2Y, TDA6108.Телевизора е с к-п 16:9 който смятам е в добро състояние.На модулаторите има 175в. и не иска да свети.Всички напрежения са врамките на нормалното.Опитах се да сменя ТДА8843 с друга но тази,която сложих имаше индекс S7 ,а ориг. е без такъв.Нямам информация какво озн. инд.и буквите при тая схема.Така или иначе ефект нямаше.Смених и ТДА6108 която имах в наличност но също без резултат.При увеличаването на уск. напр. и намаляне на същото се опитва да светне,но много мижаво,вижда се някакво под. на картина силно размазано,и небалансирано,като при силно изтощен кинескоп,но при замасяване на катодите на същия,то той изглежда много добре.Опитах и с друга памет,но отново без успех.Нямам схема на това шаси и ми е трудно да проследя нещата по добре.Така,че ще бъда благодарен ако някой ми помогне с нещо. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Пон Сеп 20, 2004 8:17 Заглавие: |
|
|
| Провери да не е окислен цокъла на кинескопа (фокуса). |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 20, 2004 8:43 Заглавие: каккъв е сигнала на катодите |
|
|
какво има на катодите _________________ home studio |
|
|
 |
atanaspopov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 20, 2004 8:46 Заглавие: |
|
|
| Наскоро имах същия проблем с нагорял цокъл на конескопа. Всичко беше в норми и затова трудно го открих. |
|
|
 |
cdi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 20, 2004 12:42 Заглавие: |
|
|
| Пратих ти памет на майла |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Сеп 21, 2004 7:38 Заглавие: |
|
|
| Здравейте отново.Имам проблеми с нета и се наложи да се забавя.Относно цокъла на к-па не е от него .При първоначално пускане на твто измервам напреж. на уск. електрод 600в и на трите катода по 175впри което съответно е-на не може да светне,но при увеличаване на ускоряващото до край и пост.връщане до 600в светят само черв.и зеления прож. на кинескопа и на техните катоди имам вече по 60в,докато на синея остава 175в.Това е нормално при скапан к-п,но както вече писах при замасяване на катодите поотделно всички светят прекрасно.Благодаря за дъмпа на паметта,но аз го имах и не успях.Ще опитам и с твоя,но по скоро нещата се въртят около R G B или се подвеждам със зам.на ТДА8843 с друг индекс.Някой знае ли какво озн. тези индекси,защото имам спомен ,че при 8842 имаше някакъв проблем . |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Сеп 22, 2004 7:32 Заглавие: |
|
|
| Здравей колега.Преди няколко месеца имах същия дефект-телевизора беше SEG ,а видеопроцесора беше TDA 8840-2Y.Оказа се пробил кондензатор към сигнала AQUA -обратна връзка от платката на кинескопа към видеопроцесора-47nF/100v -намира се в близост до ТХО-то.Успех. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Сеп 23, 2004 7:03 Заглавие: |
|
|
| Здравейте е благодаря!Сега ще потърся този кондензатор и по късно ще Ви пиша дали съм успял. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Сеп 23, 2004 9:59 Заглавие: |
|
|
| Съжалявам,но не открих такава обр.връзка към пан.на кинескопа.Ако знаете към кой пин на ТДА8840 отива може да ми подскажете .Благодаря! |
|
|
 |
plm Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 27, 2004 20:38 Заглавие: |
|
|
Аз също не виждам такъв кондензатор, може би се отнася за друга схема.
В случая важните изводи на TDA884x (за да може да се ориентираш) са :
- изв.50 - защита от Х лъчи , напрежението = мах - 3,9в; нормал - 1,2в
- изв.18 - ABB - измерва както тока на утечка(черно), така и тока на бяло (Нормал - 5,6в) и е вързан постояннотоково към изв.5(6,5в) на TDA6107(нямам схема на TDA6108, но предполагам съвпадат). Това всъщност е обратната връзка.
- изв.22 - ОТЛ - вързан и към ABL, и към кадровата (в някои шасита) и при нарушение - запушва RGB канала - /блокировката на RGB се изключва, когато размаха на импулсите превиши - 3,65в/. Нормал - 2,2в- постоянноV.
- изв.26 - F blank =0v.
И накрая напрежението на изв.1,2,3, на TDA6107/8 трябва да е 2,4в.
Успех.
P.S.
Също така 600в на минимум Ускоряващо,ако вярно съм разбрал, ми се струва малко високо. ( вярно че кинескопа е запушен,и няма консумация, но все пак не е зле да се провери потенциометъра. ) |
|
|
 |
|