Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

За специалисти по сателитни приемници
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Танков
Гост

МнениеПуснато на: Пет Фев 27, 2004 13:49    Заглавие: За специалисти по сателитни приемници Отговорете с цитат

Сдобих се случайно с дигитален сателитен примник SKYMASTER DCI 9900 - немски. Всичко друго работи, но тунера го няма/изваден и липсва/. Тунер не се намира. Какво би станало ако вместо него се присади друг но аналогов. Доколкото знам в тунера се обработва втора и трета междинни честоти и би трябвало ЦАП да е извън него. Въпросът е аналоговият тунер ще обработва ли цифровия сигнал ??
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Фев 27, 2004 20:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Абсурд , принципа на аналоговия и цифровия тунер са различни както честотна лента така и междинните,освен това повечето нови тунери са със вграден чип, наречен от вас АЦП, вътре в самия тунер!
Най добре да намерите оригинален ,защото има много модели и не са съвместими даже и цифровите ,но най напред вижте доколко е функционален приемника -процесор,менюта дистанционно то щом е махнат тунера едва ли другото е здраво .Ако искате да го погледна и да решим какво може да се направи обадете ми се на мейла.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Танков
Гост

МнениеПуснато на: Пон Мар 01, 2004 10:17    Заглавие: За ELP Отговорете с цитат

Всичко друго му работи има екранни менюта настройва се, има дистанционно и прочие но тунера е изваден и липсва, най вероятно е дефектирал и е хвърлен. В ръководството на потребителя виждам, че има изход от тунера IF OUT /LOOP THROUGH/ за какво е той. Там пише че на този изход може да се закачи аналогов приемник но какво прави не е ясно. Имам и аналогов приемник MEDION MS500 та мисълта ми беше не може ли нещо да се куплират двата за да се гледат цифрово кодираните програми защото аналогови почти не останаха.
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Мар 01, 2004 19:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Този изход е за да се върже към него аналогов приемник , и когато цифровия се превключи в стендбай режим ,чрез вътрешна комутация в него ,захранването на LNB и сигнала преминават към аналоговия за да може с една антена да работят и двата приемника но не и с един тунер ,както казах по горе има съществени разлики в тунерите за цифрово и аналогово приемане.
Върнете се в началото
Танков
Гост

МнениеПуснато на: Вто Мар 02, 2004 10:03    Заглавие: За ELP Отговорете с цитат

Благодаря Ви много за изчерпателната информация. Виждам, че сте специалист по сателитна техника и това което казвате е точно така. Значи този приемник си е за хвърляне защото писах до фирмата SKYMASTER в Германия /по майл/ и те отговориха, че нямат тунера като резервна част, като ме съветват че дори и да се намери, цената му ще е висока /над 1/2 от цената на приемника/ и не си заслужава. Съветват ме да си купя нов, което и аз го знам.
Върнете се в началото
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Нед Мар 14, 2004 23:10    Заглавие: За специалисти по сателитни приемници Отговорете с цитат

Уважаеми колеги,може би се отклонявам малко от темата,но искам да уведомя всички,занимаващи се със сателитна техника,че от 1982г. се
интересувам от този вид устройства и вече имам над 250-300 ресивъри от най различни фирми и около 100-150разглобени.Судоволствие бих помогнал на нуждаещи се с резервни части и цели модули,дори и сконсултация.Всичко,което е минало през ръцете ми,е надлежно описано и съхранено в личен архив.Щесе радвам да дискутираме на тази тема,защото всеки ден излизат нови неща.Благодаря ВИ предварително.

Суважение:Веско Дилов-гр.Враца
Върнете се в началото
cyberhill
Гост

МнениеПуснато на: Пон Сеп 20, 2004 12:43    Заглавие: Analogov tuner???? Отговорете с цитат

Значи имам следния въпрос :
С аналогов тунер без декодер мога да приемам само фрее аналогови програми , нали?
Струва ли си да се купи такова нещо? И има ли достатъчно аналогови програми ( фрее) за приемане?
Върнете се в началото
Танков
Гост

МнениеПуснато на: Пон Сеп 20, 2004 13:29    Заглавие: Само авалогови Отговорете с цитат

можете да приемате само аналогови програми. Такива почти не останаха: някой немски доста арабски, но тенденцията е всичко да е цифрово, така че няма смисъл да си купувате аналогов приемник. А и цените им са смешни, скоро едва продадох аналогов приемник за 25 лв. на един който искаше да го слага на баща си на село /какво ли пък ще гледа баща му??/. Цените на цифровите също падат така че вземете си цифров.
Върнете се в началото
cyberhill
Гост

МнениеПуснато на: Пон Сеп 20, 2004 13:55    Заглавие: THANKS Отговорете с цитат

много благодаря за инфото!!!
Върнете се в началото
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Вто Сеп 21, 2004 21:35    Заглавие: За специалисти по сателитни приемници Отговорете с цитат

Наистина ,колегата Танков е пров.Ерата на аналоговата техника вече залязва.На мода са вече цифровите пиемници с много повече възможности,програми,и какво ли не.Ако ти трябва аналогов приемник за да си измиеш ръцете-имаш го.Кажи какъв модел,марка и въэможности искаш и не смятам да ти е трудно.Подобен проблем реших с тъста си-монтирах му сателит с 50пр. 2 тв.-за него и тъщата,кабелна тв. и знаеш,ли,всичко стана тихо и кротко.Желая на всички зетьове подобна тишина и спокойствие!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети