| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
velo Опитен потребител

Регистриран на: 08 Апр 2006 Мнения: 794 Местожителство: dimitrovgrad
|
Пуснато на: Вто Май 02, 2006 18:05 Заглавие: SANYO CEP2876D помощ |
|
|
Телевизора доиде заради проблем с цвета заради лоша споика.Но като пусках и спирах няколкократно за да видя открил ли съм споиката, телевизора нешто му стана.Сега като го запусна се чува как високото тръгва за около 2 секунди и пак влиза в stand by.Проверих да не би да е станало нещто с вертикаланата развивка проверих напреженията на захранването и тези дето излизат от тхо.Всичко е нормално. не зная номера на шасито .Ис в телевизора са
ПРОЦ SAB8032B-P : VCU2136 : DTI2223 : PVPU2204 : TPU2735 :
DPU2553 : memory nvm3060.Възможно ли е и да е станало нешто с паметта?Ако някои има дъмп да прати. Благодаря Ви предварително |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 02, 2006 18:57 Заглавие: |
|
|
Ами според мен на това е повредата THOто тръгва за момент и трябва да си изработи напреженията ако има скъсана диря или пукната платка ТВ ше изпадне пак в стенбай.Трябва да огледаш около ТХОто.Дано ти помогне съвета ми.  |
|
|
 |
Маринов Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Май 02, 2006 20:59 Заглавие: |
|
|
| Визуализирай за прегорял резистор или търси пробил диод след ТХО,пък и защо ли не ликажен краен транзистор ХО! |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 02, 2006 21:07 Заглавие: |
|
|
| Маринов написа: | | защо ли не ликажен краен транзистор ХО! |
И да вдигне високо с ликажен-АПСУРТ!Щото виж човека какво казва-
| Цитат: | | Сега като го запусна се чува как високото тръгва за около 2 секунди |
По-скоро имаше кондензатори около кадровата-смени ги всичките-течат та се късат-нищо чудно и чипа да е заминал на кадровата и защитния резистор.Много често-поне при мене винаги-течовете на тия електролити са били толкова зловещи че чак и пътечки се прокъсват.
Друго-вкарай много хубаво цифровата платка.
И накрая-имаше един резистор колооми вързан директно на оптрона от студената му страна-провери го и него.Успех! _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 02, 2006 22:25 Заглавие: |
|
|
| Имам един дъмп но е с буква А накрая. |
|
|
 |
velo Опитен потребител

Регистриран на: 08 Апр 2006 Мнения: 794 Местожителство: dimitrovgrad
|
Пуснато на: Вто Май 02, 2006 22:39 Заглавие: |
|
|
| Кадровата я разкачах а ликажен диод след тхо нямя заштото през времето за което се зпуска напреженията си излизат |
|
|
 |
|