| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Sim Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Май 02, 2006 19:04 Заглавие: Автомобилна електроника - прозорци и огледала |
|
|
Много Ви моля, ако някои знае какъв е метода (схемата) за установяване на крайната позиция на Ел.прозорците и ел.огледалата на кола да ми пише!!!!
Дали е с датчик а хол на остта на двигателчето или има датчици на крайните позиции???
Ами огледалото, как микроконтролера знае, че е стигнало крайно положение и се спира двигателчето.
Много моля ако някои знае нещо по въпроса или знае линк където да е обяснено да отговори _________________ ФЕТТ |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Некой Гост
|
Пуснато на: Сря Май 03, 2006 1:41 Заглавие: |
|
|
В повечето управления за ел. стъкла се следи за повишаване на консумацията при спиране на движението от някакво препятствие, крайно положение, нечия ръка и т.н.
За огледалата нещо не можах да ти схвана въпроса. Какво според теб трябва да прави контролера за огледалата? |
|
|
 |
petrov Опитен потребител

Регистриран на: 23 Юли 2005 Мнения: 309 Местожителство: ВИДИН Skype:nikipetrov6313
|
Пуснато на: Сря Май 03, 2006 16:00 Заглавие: |
|
|
| Има токова защита както писа колегата и в огледалата е същият метод,но не при всички марки ,конкретизирай за какво точно става въпрос............. |
|
|
 |
Sim Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Май 04, 2006 16:41 Заглавие: Благодаря много за отзивите!!! |
|
|
За ел. огледалото може би не съм се изразил правилно.
Въпросът е : как при движение на плоскоста на огледалото по направление Х и Y се разбира, че е достигната крайна позиция. Или как става обратната връзка, за огледалата с запаметяване на позицията?
знам,че не е с датчик на Хол,а с някакви потенциометри,чиято ос е прикрепена към оста на предавките - ако някои знае да сподели? _________________ ФЕТТ |
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 04, 2006 21:44 Заглавие: |
|
|
Няма причина да е толкова сложно. Както е написано по-горе най-логично е да се следи натоварването на двигателчето. Така се решават много проблеми наведнъж. _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
bucovalov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 05, 2006 13:53 Заглавие: |
|
|
мога да разкажа за Опел Вектра каквато притежавам , там ел стъклата са с датчици на хол за спиране на движението нагоре и надолу , в ел огледалата няма нищо за защита на крайно положение просто почват да прескачат като достигнат максимума  |
|
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 06, 2006 8:09 Заглавие: |
|
|
| За стъклата става по много начини, по-старите имат фрикция на мотора, тези които се слагат допълнително в модула за управление има биметални ампули, а тези които са с електроника в ключа реагират на рязко повишаване на тока. Огледалата с памет са със стъпкови мотори, сигурно може да има и с потенциометри, но аз не съм виждал. |
|
|
 |
Hm Гост
|
Пуснато на: Пон Май 08, 2006 10:23 Заглавие: |
|
|
Tchav, казваш ,че освен със стъпкови двигателчета на огледалата с памет не си виждал, а сигурен ли си че си виждал със стъпкови двигатели?
Трябва да проектирам едно такова чудо , а не съм сигурен как става |
|
|
 |
kostadin iantchev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 08, 2006 22:13 Заглавие: |
|
|
Моторчетата който отварят и затварят клапите на климатрониците на колите се следи положението им с потенциометри. _________________ Отдел за борба с "бъговете" по електрониката. |
|
|
 |
|