| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ICO Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 03, 2006 17:36 Заглавие: |
|
|
| Завърти и върни на място двата променливи кондензатора на плочката за средни вълни или ги пръсни с контокс. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Май 03, 2006 18:23 Заглавие: |
|
|
| В захранването на МЧУ,след резистор 100 ом, мисля че беше, има керамичен С,който на два пъти при мен е срутвал захранването! ХВЪРЛЯЙ-НЕ СМЕНЯЙ!!! |
|
|
 |
Маринов Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Май 04, 2006 5:58 Заглавие: |
|
|
| В захранването на МЧУ има С-керамика, мисля след резистот-100 ом, който при мен в два случая е сринвал захранването! Симптомите са същите. МАХАЙ-НЕ СМЕНЯЙ!!! |
|
|
 |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 04, 2006 8:14 Заглавие: |
|
|
Един съвет и от мен, огледай филтрите които се намират най близо до гнездото за батерии. Обикновено капачките им са разядени от електролита на забравени стари батерии. Внимателно отпой и махни капачките и огледай за прекъснати проводници на бобинките и прекъснали крака на резонансните кондензатори. Задължително измий внимателно със спирт. Успех _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 04, 2006 18:35 Заглавие: |
|
|
Добри е прав МНного често най-долният филтър до батериите прекъсва.Обикновено това е горния край на бобинката.Развиваш една витка и запояваш.Също така много често донастройващите тример-кондензатори на плочките на барабана сдават багача.Контокса няма да ги оправи,аз съм свалял такива от плочките на обхвати,които не се ползват .После следва играчката с настройката,но се получава.Въобще тези приемници са много лесни и приятни за ремонт,за което много помафа и добрата документация,която се намира за тях. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
AMD Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Май 04, 2006 22:11 Заглавие: |
|
|
| Маринов написа: | | В захранването на МЧУ има С-керамика, мисля след резистот-100 ом, който при мен в два случая е сринвал захранването! Симптомите са същите. МАХАЙ-НЕ СМЕНЯЙ!!! |
Махнах един червен плосък кодензатор и проработи
Имам един друг VeF 206 и сега захващам него.
Благодаря на всички за помоща! |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 04, 2006 22:55 Заглавие: |
|
|
| Не почиствай контактни повърхности с абразивни материали, понеже се изтрива сребърния слой и след време положението става още по-зле. Гума за молив върши идеална работа. |
|
|
 |
EveLin Активен потребител

Регистриран на: 26 Мар 2006 Мнения: 76 Местожителство: От отбора на Bojilov съм :)
|
Пуснато на: Пет Май 05, 2006 1:44 Заглавие: |
|
|
Не се излагай, а купи на дядо ти някое ново радио за 5-10 лева и всичко ще е ОК  |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 05, 2006 8:08 Заглавие: |
|
|
| EveLin написа: | Не се излагай, а купи на дядо ти някое ново радио за 5-10 лева и всичко ще е ОК  |
Незнам дали това е добър съвет ВЕФ е много добро и селективно радио макар и на стара елементна база и без УКВ  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
EveLin Активен потребител

Регистриран на: 26 Мар 2006 Мнения: 76 Местожителство: От отбора на Bojilov съм :)
|
Пуснато на: Пет Май 05, 2006 9:14 Заглавие: |
|
|
| Точно за това смятам, че няма смисъл да си губи времето с него. |
|
|
 |
|