| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 05, 2006 10:51 Заглавие: Re: Галваничен трансформатор (галванизатор) и т.н. - продажб |
|
|
| J o r o написа: | Здравейте!
Попаднах от google във вашия форум, при търсене за "галваничен транформатор" (така ми казаха от сервиза да търся). Интересувам се откъде мога да закупя тази чудесия, за да мога безпроблемно да използвам уредба на 15 години вързана с компутар, без да стане гаф с уредбата. Тоест за да предпази уредбата е този галванизатор, поне така ми го обясниха.
Бихте ли да ми казали откъде може да бъде закупена тази "чудесия" в София?
Благодаря предварително и приятна вечер! |
Моето мнение е че нямаш никакви проблеми да си включиш компютъра към уредбата и без разделителен трансформато, но при изключени уредба и компютър, монитор итн от мрежата.
Тъй като не си описал точно проблема, конфигорирането на уредбата и компютъра всичко което се пише тук е напълно безполезно а може да бъде и опасно, включително и моя съвет. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
J o r o Гост
|
Пуснато на: Пет Май 05, 2006 11:46 Заглавие: |
|
|
Тогава за какво служи този разделитен трансформатор?
Няколко магазина за електроника в София? |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Май 05, 2006 13:11 Заглавие: |
|
|
| J o r o написа: | Тогава за какво служи този разделитен трансформатор?
| За да няма електрическа връзка между устройствата. Понякога се налага, но в твоя случай надали. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 06, 2006 12:48 Заглавие: |
|
|
Свържи се с "Простака" дал е обява тук в "Продавам купувам" той може да ти произведе такъв трансформатор и да ти го изпрати от
Пловдив,мисля даже че има готови.След това е достатъчно да включиш в него компютъра и монитора,разбира се ако не е свързан с външни устройства,кабелна интернет и т.н.Ако не компа тогава уредбата.В най лошия случай няма да има особен ефект,но поне няма да изгори нищо,а разделителния трансформатор е полезно нещо,неговите са хубави защото са тороидални,малки са и държат на претоварване... |
|
|
 |
harleybg Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 07, 2006 12:56 Заглавие: |
|
|
| Въобще нужно ли е да се слагат всякакви разделителни трансформатори? Според мен може само да махне зануляването на усилвателя (ако има такова), за да не се получи брум и да се слага аудио кабела м/у 2 те у-ва само, когато те са изключени. |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 07, 2006 13:37 Заглавие: |
|
|
| harleybg написа: | | ... Според мен може само да махне зануляването на усилвателя (ако има такова)... |
Тоя въпрос се дискутираше скоро и в друга тема, проблемът е че при твойто предложение резултатите са буквално убийствени!  _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 07, 2006 13:39 Заглавие: |
|
|
Що се мъчите бе момчета ПРИМЕР като си купите усилвател с суббуфер....тонколони и тн.за комп. данеби да са галванически разделени а?  |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Май 07, 2006 14:12 Заглавие: |
|
|
| Те не са занулени. Ако са занулени най-лесно да се включат в един контакт(разклонител). Тогава не трябва да има брум. Аз имах подобен проблем със един занулен усилвател и брума изчезна като го включих в разклонителя на компютъра. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 07, 2006 14:44 Заглавие: |
|
|
| Всяко устройство си върви с кабела ако фирмата е решила значи на щепсела има и 3ти край---маса но тъй като повечето захранвания са със траф няма нужда ,брума във повечето случаи е 50hz това вече е друга тема за разговор. |
|
|
 |
|