| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Вто Сеп 21, 2004 1:22 Заглавие: Цифров волтметър |
|
|
| Здравехте, търся схема на цифров волметър, по възможност захранван от еднополярно захранване. Обхвата да е от няколко миливолта до 40 волта. Ще се радвам ако някои даде някаква идея за това как да си направя такъв. Благодаря на всички предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Azer Нов потребител

Регистриран на: 21 Сеп 2004 Мнения: 25 Местожителство: Пловдив/София
|
Пуснато на: Вто Сеп 21, 2004 1:24 Заглавие: Re: Цифров волтметър |
|
|
| Anonymous написа: | | Здравехте, търся схема на цифров волметър, по възможност захранван от еднополярно захранване. Обхвата да е от няколко миливолта до 40 волта. Ще се радвам ако някои даде някаква идея за това как да си направя такъв. Благодаря на всички предварително. |
Забравих да се логна ... пък и обърках Здравейте
Дайте някаква идея, моля !  |
|
|
 |
bongo Опитен потребител

Регистриран на: 17 Окт 2003 Мнения: 347 Местожителство: Нова Загора
|
Пуснато на: Вто Сеп 21, 2004 6:03 Заглавие: Цифров волтметър |
|
|
Каква точност е необходима (колко знака)? _________________ Георги Влаев, LZ3GH |
|
|
 |
Azer Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 21, 2004 7:43 Заглавие: |
|
|
| Ами идеята е такава, имам вдин шунт през който тече 300А ток и създава пад на напрежение върху него 78mV напрежението във веригата е 27V, трябва ми цифров волтметър за да следя тези два параметъра на този генератор. Т.е. точността не трябва да е голяма, може да е до цял знак или най-много до една десета. |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 21, 2004 7:51 Заглавие: |
|
|
Преди време някой пита за подобно нещо.Защо не използваш готови панели за вграждане .Представляват волтмер с 3.1/2 течно кристална индикация.Захранват се с 9 в.При подадено U от -200 -0- + 200 мВ индикацията се променя от - 1999 до + 1999 . Пусни една търсачка , там имаше и точното им наименование.
Успех ! _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
KokoBoko Гост
|
Пуснато на: Вто Сеп 21, 2004 8:20 Заглавие: :) |
|
|
| Azer написа: | | Ами идеята е такава, имам вдин шунт през който тече 300А ток и създава пад на напрежение върху него 78mV напрежението във веригата е 27V, трябва ми цифров волтметър за да следя тези два параметъра на този генератор. Т.е. точността не трябва да е голяма, може да е до цял знак или най-много до една десета. |
Ima edna integrala koiato shte ti svyrshi rabota C520 s vgradeno dinamichno upravlenie na 3 segmenta no izpolzva vynshen 7 seg deshifrator , daje meri i (-) do opredeleno naprejenie.
http://rf.atnn.ru/s1/c520.htm
ima gi v pochti vseki magazin za Int Shemi |
|
|
 |
rusin Опитен потребител

Регистриран на: 18 Авг 2003 Мнения: 306 Местожителство: Stara Zagora
|
Пуснато на: Вто Сеп 21, 2004 11:15 Заглавие: |
|
|
| правих с тази схема и работи супер излиза около7 лв. а готови идикатори има в конрад пак за толкова -избирай ! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Сеп 21, 2004 13:01 Заглавие: |
|
|
| Noel написа: | Преди време някой пита за подобно нещо.Защо не използваш готови панели за вграждане .Представляват волтмер с 3.1/2 течно кристална индикация.Захранват се с 9 в.При подадено U от -200 -0- + 200 мВ индикацията се променя от - 1999 до + 1999 . Пусни една търсачка , там имаше и точното им наименование.
Успех ! |
Може би имаш предвид ICL7107, аз съм направил един с него ... но калибровката не мога да я направя много точно когато го захваня с еднополярно захванване. Засега се боря с него, но исках да поогледам и за алтернативни варианти. Мерси на всички Това от руския сайт е много усложнена схема.
Още веднъж мерси на всички и ако има други предложения, с радост ще ги рагледам  |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 21, 2004 13:41 Заглавие: |
|
|
Името на панела е PM-128 до 328.
Нямат нужда от калибровка.Имат захранване и вход.Те са готови волтмери . _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
Azer Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 21, 2004 14:27 Заглавие: |
|
|
Ноел това е LCD ... и работи на 23 +/- 5 градуса :-/ което е доста голяма пречка. На мен ми трябва поне +/-40 градуса ... което може да стане единствено със седемсегментни индикатори :-/ затова се захванах стози ICL  |
|
|
 |
|