|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 08, 2006 11:45 Заглавие: |
|
|
| Колеги аз годините съм си ги написал на потребителското име.Според мен трябва да се прави едно строго разделение между любителската и професионалната техника.Смесването на двете понятия води до безмислени спорове.Според мен най важно е за какво ще се изполвува изделието и на тази база да се води диалога. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Chelsea_69 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 08, 2006 19:51 Заглавие: |
|
|
Не знам дали съм прав,но споровете за старото ,ламповото и т.н.,са вечни и неугасими.Само ще напомня че това-(НЧ)е част от дългия път от изпълнителя до конуса на говорителя и до ухото ни.Едно от устройствата да не е читаво и много важно ,че имаш Marantz.Спомена се и за грамофон-е, колко са тези ,дето са свалили АЧХ на RIAA коректора и коригирали ,ако се наложи.А сладкия неизтребим шум в паузите...и през Quad да го слушаш все тая,ама като сте рекли лампово, та лампово.Ами слушайте си плочите ,аз отдавна предпочитам матричните фирмени CD.Впрочем приятно слушане и не забравяйте питието,"по-добре" се чуват високите  |
|
|
 |
raxell Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 09, 2006 10:19 Заглавие: |
|
|
| Chelsea_69 написа: | Не знам дали съм прав,но споровете за старото ,ламповото и т.н.,са вечни и неугасими.Само ще напомня че това-(НЧ)е част от дългия път от изпълнителя до конуса на говорителя и до ухото ни.Едно от устройствата да не е читаво и много важно ,че имаш Marantz.Спомена се и за грамофон-е, колко са тези ,дето са свалили АЧХ на RIAA коректора и коригирали ,ако се наложи.А сладкия неизтребим шум в паузите...и през Quad да го слушаш все тая,ама като сте рекли лампово, та лампово.Ами слушайте си плочите ,аз отдавна предпочитам матричните фирмени CD.Впрочем приятно слушане и не забравяйте питието,"по-добре" се чуват високите  |
Абсолютно си прав , но я кажи на какво ниво се явяват 25 Khz от матричен диск / спрямо 0 db/ , и не те ли смущава близостта на честотата на дискретизация , , а добрите плочи си ги вадят на -8.....-15 db /с подходяща доза разбира се и някои малки хитринки/, точно там някъде горе се крие така наречената "сцена", за шума в паузите : по добре с него отколкото през двойното преобразуване /ацп - цап (adc - dac)/ , за джитара да не говорим
И все пак зависи кой какво търси от техиката си нали накрая на тракта е собственото ни ухо  _________________ колкото повече , толкова повече |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|