Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Цифров волтметър
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Гост

МнениеПуснато на: Вто Сеп 21, 2004 16:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Azer написа:
Ноел това е LCD ... и работи на 23 +/- 5 градуса :-/ което е доста голяма пречка. На мен ми трябва поне +/-40 градуса ... което може да стане единствено със седемсегментни индикатори :-/ затова се захванах стози ICL Confused

Дадох просто идея Smile до колкото успявам да прочета , температурата се отнася за да се гарантира точноста на измерване която е + - 0,5 процента.Такива волтмери съм монтирал в няколко автомобиа и работят безотказно вече 3-4 години.А там .....температурите са +- безкрайност SmileSmileSmile Но всеки си знае какво е положението Smile
Пожелавам ти успех !
Върнете се в началото
Noel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 21, 2004 16:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Извинявам се.Госта бях аз Smile
Azer
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Пловдив/София

МнениеПуснато на: Вто Сеп 21, 2004 18:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Noel ... Извинявай ако моя пост е прозвучал по някакyв начин грубо ... не e била това целта му Sad Иначе ... щом казваш, че работи добре в автомобил, ще купя един да го тествам в камерата на +/- 40, вибрации и влага да видя какво ще стане:) От къде може да се купи това животно ... ???
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 21, 2004 19:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Azer, само за сведение.
ICL7107 - е цифров волтметър с LED индикация
ICL7106 - е същия (pin to pin съвместим) но с LCD индикация.
Такъв температурен диапазон
Цитат:
работи на 23 +/- 5 градуса :-/
няма.
На най-ниския клас електронни елементи горната граница е минимум +75 градуса по целзий.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
plm
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Вто Сеп 21, 2004 19:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Колкото да разширим кръгозора : http://www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=8200 - нещо малко по различно, с еднополярно захранване +5v. Всъщност СА3162Е=С520D.

Последната промяна е направена от plm на Сря Сеп 22, 2004 7:57; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Azer
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Пловдив/София

МнениеПуснато на: Вто Сеп 21, 2004 19:32    Заглавие: Отговорете с цитат

RC написа:
Azer, само за сведение.
ICL7107 - е цифров волтметър с LED индикация
ICL7106 - е същия (pin to pin съвместим) но с LCD индикация.
Такъв температурен диапазон
Цитат:
работи на 23 +/- 5 градуса :-/
няма.
На най-ниския клас електронни елементи горната граница е минимум +75 градуса по целзий.

Без да се заяждам .... ICL-a го знам наизуст вече ... 2 месеца само с него се занимавам и съм пробвал 7 различни варианта на свързване Smile
Това за температура беше за PM-128, но явно аз нещо не съм разбрал и тази температурна граница се е отнасяла за точността на измерване както уточни Noel ( за което мерси много ).
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 21, 2004 19:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Azer, аз също, но ICL е фирмения знак на INTERSIL
http://www.intersil.com/cda/home/
а там нещата определено са много, така че се съмнявам, че това
Цитат:
ICL-a го знам наизуст вече
е вярно Very Happy
Joke Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Гост

МнениеПуснато на: Вто Сеп 21, 2004 21:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Anonymous написа:
Azer написа:
Ноел това е LCD ... и работи на 23 +/- 5 градуса :-/ което е доста голяма пречка. На мен ми трябва поне +/-40 градуса ... което може да стане единствено със седемсегментни индикатори :-/ затова се захванах стози ICL Confused

Дадох просто идея Smile до колкото успявам да прочета , температурата се отнася за да се гарантира точноста на измерване която е + - 0,5 процента.Такива волтмери съм монтирал в няколко автомобиа и работят безотказно вече 3-4 години.А там .....температурите са +- безкрайност SmileSmileSmile Но всеки си знае какво е положението Smile
Пожелавам ти успех !

Da be kato ti zamruzne LCD-to kakwo shte prawish ? Confused

Sorry za latinskite bukwi....ama tuk nema kirilica Crying or Very sad
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети