| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
CableGuy Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Май 13, 2006 15:13 Заглавие: Sallis |
|
|
Добър Ден на всички
Много ми харесва този форум и за това се регистрирах.Та на проблема,а именно той се състои в това че притежавам телевизор Шаляпин,който не знае какво представлява това е жълт малък телевизор от скоро го имам едно приятелче ми го подари,защото нещо не работел.Трансформатора му е сменен,но проблема е че не мога да му намеря подходящ захранващ кабел...Ако някой може да предложи начин сам да си направя кабел с който да го подкарам /схемичка или нещо от сорта/ да заповяда , а и да допълня мястото за кабел е с 6 крачета в които предполагам влизат други 6 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 13, 2006 15:23 Заглавие: |
|
|
Сигурен ли си, че името му е именно това а не например Шилялис?
В портативните руски телевизори имат навика да използват подобен куплуг, особенно когато телевизорчето има възможността да работи както от мрежата, така и от акумулатор.
По начина по който задаваш въпроса май е по-добре да го занесеш до някой сервиз да го погледнат още повече, че: | Цитат: | | ми го подари,защото нещо не работел.Трансформатора му е сменен |
Ако е въпрос само на кабел - бързо ще стане работата пък и по-сигурно. |
|
|
 |
CableGuy Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Май 13, 2006 15:26 Заглавие: |
|
|
За името му наистина не съм много сигурен защото му е изтрит надписа...А сега си кажи предложението за кабел
А колкото до сервиз-не се съмнявай в уменията ми  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 13, 2006 16:04 Заглавие: |
|
|
| CableGuy написа: | За името му наистина не съм много сигурен защото му е изтрит надписа...А сега си кажи предложението за кабел
.....-не се съмнявай в уменията ми  |
Добре де, а аз сега какво - боб ли да хвърлям
Освен, че | Цитат: | | това е жълт малък телевизор | някакво друго инфо ще да подадеш ли?
Кутията разбрах, че е жълта, а той самия поне цветен ли е или да
Така горе-долу като размер на диагонала (на кинескопчето) колко ще да е
Би могъл снимчица или картинка да нарисуваш (на куплунга) и да качиш някъде като дадеш линк да погледнем (все пак за "руска" техника става на въпрос).
А къде да се "боднат" 220 много лесно би могло да се види като се отвори .
И след всичкото това: | Цитат: | | не се съмнявай в уменията ми |
Е как да стане?
А иначе мога много лесно да ти предложа:
-на някои е на 5 и 6 "краче" входа към мрежата, ама твоя дали е от тая порода не знам.
Темата заминава в говорилнята. |
|
|
 |
CableGuy Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Май 13, 2006 16:12 Заглавие: |
|
|
Така сори за това че те измъчих !!!
Значи телевизора е наистина малък диагонала на кинескопа му да е около 20 см не повече дори 20 са много около 15 см е.
телвизора е Шилялис 402 Д , Жълта пластмаса с дръжка отгоре , черно бял... снимка няма как да кача защото няма с какво да го снимам...
а буксата за кабела представлява нещо такова / знам че е грозно но за представа става /
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 13, 2006 16:26 Заглавие: |
|
|
5 и 6 са входа за мрежовото захранване.
Въпросните два отиват на ключа който е закачен към оста на потенциометъра за яркост.
Прекъсват се и двата края!
След него отиват на входните намотки на трафа които са различни секции (за различно мрежово) и се комутират със съответния предпазител.
Това последното е в случай, че не можеш да познаеш кои са 5 и 6. |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 13, 2006 16:29 Заглавие: |
|
|
| Буксата която си нарисувал не е точно такава,откъм едната страна на правоъгълника има допълнителен малък правоъгълен профил,и 220 волта се включва на двата щифта,които са в близост на този профил и може да се включи кабел за касетофон,но в това :не се съмнявай в уменията ми-не съм много сигурен |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Май 13, 2006 16:39 Заглавие: |
|
|
| fikret написа: | | Буксата която си нарисувал не е точно такава,откъм едната страна на правоъгълника има допълнителен малък правоъгълен профил,и 220 волта се включва на двата щифта,които са в близост на този профил и може да се включи кабел за касетофон,но в това :не се съмнявай в уменията ми-не съм много сигурен |
в каква позиция трябва да е включен щепсела за касетофон? |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 13, 2006 16:48 Заглавие: |
|
|
Написано е!
| fikret написа: | | ...откъм едната страна на правоъгълника има допълнителен малък правоъгълен профил,и 220 волта се включва на двата щифта,които са в близост на този профил |
Ще стане то белята, ама нейсе...  |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 13, 2006 16:56 Заглавие: |
|
|
| Защо си мислиш,че ако можеш да се справиш със захранващия кабел другото ще е лесно. |
|
|
 |
|