| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 14, 2006 15:47 Заглавие: Стълбищен автомат за осветление - симисторен |
|
|
Здравейте
Търся такъв симисторен автомат за около 10А, защото от стария с реле вече нищо не става. Можете ли да ме насочите за марка/модел прилични като качество, че не искам да го сменям след година пак (предполагам ви е ясно, че в 14-етажен блок в който хората едва се познават доста трудно се събират пари за такива неща).
Къде в София да търся такова нещо и на каква цена горе-долу? _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 14, 2006 16:07 Заглавие: |
|
|
Препоръчвам обикновен автомат плюс контактор.По принцип твоето желание е добро от тази гледна точка че е желателно да има блокировка за залепнал бутон.Но незнам дали има надеждни изделия от този сорт.  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 14, 2006 19:42 Заглавие: |
|
|
Външен контактор??
Това нещо трябва да светва не повече от 15 крушки - излишно е според мен да се слага контактор за тоя ток ~7А. С хубав симистор за 10А не е проблем да се направи подобно устройство, но нямам намерение да се занимавам аз да го правя за това търся готово такова.
Не ми се иска де е с реле, т.к. се износват контакти и прочие...
Науката е напреднала достатъчно за да
Все трябва да има - не може в европата да си светват стълбището с релета при положение, че има симистори.
П.С. Намерих една нашенска разработка от Пловдив:
http://sautomat.hit.bg/index.htm
Някой да го е ползвал? _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
gogo Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 14, 2006 21:32 Заглавие: |
|
|
Имам поглед върху доста ел. табла и моята констатация е че масово се използват контактори дори и за по малко от 10 крушки.Според мен взимай нашенската разработка, един контактор и пей сърце  _________________ Няма човек който да не зависи от електрониката |
|
|
 |
|