Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Зарядно за оловни акумулатори
Иди на страница Предишна  1, 2, 3

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
plm
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Вто Авг 30, 2005 7:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
А това за генератора нещо не схващам.
Ами нали акумолатора не е идеалния кондензатор, и когато V падне под 13.5в и компаратора включи зареждането, още първия (или първите няколко) пик ще го изключи, след което V ще се окаже пак ниско, компаратора пак ще включи ,още първия пик пак ще го изключи......... и така ... / Аз затова го смятам еднополупериодно , та през единия период да отчита и разрежда, а през другия да зарежда при блокиран компаратор/.
- За товар за десулфатизация помпата няма как да стане , а и 4А не са 1/2 от заряда. Е ,това не е чак толкова фатално ........ама защо да не се направи.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Вто Авг 30, 2005 9:02    Заглавие: Зарядно за оловни акумолатори Отговорете с цитат

slav4o.com,зарядното КЕДР-М 4А/12В./85Вт. е изградено с:
К176ЛА7-2бр.
К176ТМ2-1БР.
к176ие5-1БР.
КУ202Г-2БР.КТ315-3БР.
Мр.тр.85Вт. 2по15В. 4А.
На лицевият панел има 2 бутона-автоматик и циклично зареждане.
Имам подобна схема с 2тиристора и един чип К176ИЕ12,но транзисторите са доста,а в моето са 3.
Върнете се в началото
siente
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 30, 2005 12:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Значи има една схема 6 брой 2000 на списание МК "Автоматично Зарядно Устойство За Автомобилни Акумулатори" разгледай е може да ти хареса:)
Успех!
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Авг 30, 2005 14:28    Заглавие: Re: Зарядно за оловни акумолатори Отговорете с цитат

wesko dilow написа:
Момчета,намесвам се в спора,не толкова да давам акъл,а просто моля,ако някой има ел. схемата на едни руски зарядни устройства КЕДР- АУТО ,нека ми я прати,а в замяна ще получи 10 и повече подобни,пък вие си мерете знанията,колкото си искате.Това зарядно,колкото и мъничко и подозрително да изглежда върши чудодейни качества,при всичкото ми НЕУВАЖЕНИЕ към руската техника.Цикълът му е 45 сек. заряд,15-разряд.Има едно трафче,2 тиристора и няколко руски чипа от серията 155.Извадих му цялата конструкция и монтажна схема,подробно описана,само трафа беше изгорял и така беше захвърлен от години.Само,че един съсед с това устройство си поддържа стария акумолатор от купуване на ладичката си,а аз,като тарикат направих изложба на акумолатори в мазето си.Наистина в руските сайтове,в раздер АВТО има доста зарядни устройства,много от които съм откраднал,като идеи,но нито едно не съм пробвал.Смятам,че КЕДР-АВТО е достойно за темата.Споделям само лично мнение,без ангажименти.
Това зарядно е наистина нещо много добро имах го и аз но го наваля дъжд и се самоовъгли до неузнаваемост,има врътка за тока и врътка за цикъла и не се трвожиш колко волтов акумолатор слагаш,само си разбираше кога да спре Shocked Shocked
Върнете се в началото
MadBoy
Гост

МнениеПуснато на: Нед Май 14, 2006 21:35    Заглавие: една молба Отговорете с цитат

притежавам акумулатор SEALED Lead Acid който е 6v 12Ah
та нуждая се от схема за зареждане като схемата да ми изключва
акумулатора )))))
намерих една схема но е за:

http://www.uoguelph.ca/~antoon/circ/bcgla2.htm

като се позамисля трябва да сменя някой елементи за да се увеличи 10 пъти зареждащият ток понеже батерията ми не е 1.2Ah a 12Ah
Върнете се в началото
Genady
Гост

МнениеПуснато на: Сря Юли 12, 2006 22:59    Заглавие: Re: Зарядно за оловни акумолатори Отговорете с цитат

Здравейте! Относно зарядните за оловни акумулатори ми е необходима схема за руско такова изпълнено с два тиристора, една интеграална схема К176ИЕ12 и една дузина транзистори болшинството КТ315. Ако някой може да помогне. Моят емейл е:[email protected]
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3
Страница 3 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети