| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
milev Опитен потребител

Регистриран на: 10 Мар 2005 Мнения: 322 Местожителство: Тополи обл.Варненска
|
Пуснато на: Пон Май 15, 2006 8:56 Заглавие: Проблем със захранване JNC LC-A250ATX |
|
|
Проблема се състои в това че когато пусна само завърта зо момент перката нахранването и спира,пробвах го когато е включено с товар (включено към компютъра,предполагав че тва е достатъчно съм го натоварил) и без товар,но пак същото.
Проверих кондензаторите и транзисторите но не са изгорели,видимо не открих повреди незнам сега какво да правя
Моля за помощ
Предварително благодаля |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 15, 2006 10:24 Заглавие: |
|
|
| А как провери кондензаторите? Мери ли им ESR? |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 15, 2006 10:43 Заглавие: |
|
|
| Проверете непременно мощните диоди като ги свалите, на платката ще ви лъжат.Сложете на местото на предпазителя една 75w. крушка за всеки случай.Зелената жица на куплунга към една от черните,ако всичко е наред трябва да тръгне без товар.Ако завърти за момент и спре/вентилатора/ това означава , че някое от напреженията не е коректно. |
|
|
 |
milev Опитен потребител

Регистриран на: 10 Мар 2005 Мнения: 322 Местожителство: Тополи обл.Варненска
|
Пуснато на: Пон Май 15, 2006 11:50 Заглавие: |
|
|
| Петров написа: | | А как провери кондензаторите? Мери ли им ESR? |
Eми като ги подмепих с нови те и без това бяха за смяна така съм няй сигурен че са здрави.
А за диодитите бяха станали проводници,ще ги подменя и ще видя дали ще тръгне. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 15, 2006 14:18 Заглавие: Re: Проблем със захранване JNC LC-A250ATX |
|
|
| milev написа: |
Проверих кондензаторите и транзисторите но не са изгорели,видимо не открих повреди незнам сега какво да правя |
Аз ли греша или наистина си написал това.
Когато се задава въпрос е добре да се задава коректно с точно описание на извършените действия за да не гадаем какво точно е правено и какво трябва да се направи! А и да не се превръща всеки въпрос в поредната тема с безброй постове в стил врачуване.
Както аз така и много от колегите пишещи в този форум сме ангажирани и времето ни е много ценно, а всеки неправилно зададен въпрос го изразходва в безсмисленни и ненужни опити да се гадае!
Успех:  |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 15, 2006 18:08 Заглавие: Re: Проблем със захранване JNC LC-A250ATX |
|
|
| milev написа: | | Проблема се състои в това че когато пусна само завърта зо момент перката нахранването и спира... |
Проблемът ти е във вторичната - както казаха колегите - най-вероятно изгорял изправител. Слагаш волтметъра едно по едно на всяко от напреженията и мериш кое как се отклонява от нулата за краткия момент. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Май 15, 2006 20:21 Заглавие: Re: Проблем със захранване JNC LC-A250ATX |
|
|
| Да колегите можеби са прави. Моето мнение е че някои от шотки диодите в вторичните исправители е на късо. |
|
|
 |
ppetroff Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 15, 2006 20:23 Заглавие: Re: Проблем със захранване JNC LC-A250ATX |
|
|
| Anonymous написа: | | Да колегите можеби са прави. Моето мнение е че някои от шотки диодите в вторичните исправители е на късо. |
извете госта сам аз. _________________ Човек се учи докато е жив. |
|
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 17, 2006 3:03 Заглавие: |
|
|
| ясно че нищо невдяваш, защо не се примириш и да посетиш сервиза? |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 17, 2006 8:10 Заглавие: |
|
|
| От моя скромен опит с такива блокове съм научил че в 99% окъсява изправителя на 5 волта. Премери с уреда на омметър спрямо маса изводите на 5 и 12 волта и ще разбереш кой си е отишъл, но не забравяй че паралелно на изходите има резистори от порядъка на 10-30 ома! Ако е окъсил диода ще ти дава близко до 0 ома! |
|
|
 |
|