|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
krassimir Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 03, 2006 20:18 Заглавие: Re: :) |
|
|
| KokoBoko написа: | | krassimir написа: | ххаха е добре де колко голям ще да е в джипа място бол аз мисля да ползвам ЦРТ монитора малко докато реша какво лцд да купя и все пак не виждам идеите Ю |
Ти си непоправим ентусиаст
UPS-a е перфектен за тази цел , универсален уред в къщи го ползваш за компота в колата за DVD и TV , какво си се запънал да гориш части
Ето ти схема мисли върху нея
http://www.rlocman.com.ru/am/a07006.htm |
мерси мерси ами така мислих си върху нея и си харесах кое може да поотрежа... та ориентировъчни цени за чарковете и данни за трансформаторите ? говоря за IRF540 и за интеграла и от къде мога да ги купя без да чакам 1 седмица кервана от Тайван да ги донесе oпа... и какви натоварвания ще понесе като тоци _________________ Това което не става с интелект става с много интелект |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tropper Опитен потребител

|
|
|
 |
KokoBOko Гост
|
Пуснато на: Пон Апр 03, 2006 21:29 Заглавие: Re: :) |
|
|
| krassimir написа: | | KokoBoko написа: | | krassimir написа: | ххаха е добре де колко голям ще да е в джипа място бол аз мисля да ползвам ЦРТ монитора малко докато реша какво лцд да купя и все пак не виждам идеите Ю |
Ти си непоправим ентусиаст
UPS-a е перфектен за тази цел , универсален уред в къщи го ползваш за компота в колата за DVD и TV , какво си се запънал да гориш части
Ето ти схема мисли върху нея
http://www.rlocman.com.ru/am/a07006.htm |
мерси мерси ами така мислих си върху нея и си харесах кое може да поотрежа... та ориентировъчни цени за чарковете и данни за трансформаторите ? говоря за IRF540 и за интеграла и от къде мога да ги купя без да чакам 1 седмица кервана от Тайван да ги донесе oпа... и какви натоварвания ще понесе като тоци |
В комет IRF540 са по 0.345EUR демек 70 ст без ддс а в е-шоп го има , не е лошо да са на радиатор , до 50W не греят ,а този чарк cd4047 и е 1.3 лв предполагам без ддс тука :
http://eshop.bg/eshop3/index.php?url=/eshop3/phps/addord.php&get_vars=85798&get_keys=myid
Така че дерзай чакаме кажеш какъв е резултата след сглобката  |
|
|
 |
krassimir Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 04, 2006 16:54 Заглавие: :) |
|
|
при наличие на малко време ще действам че днеска ми протече радиатора на пежото и ще рева но ще обмисля... а тази схема за колко вата е и трансформатора какъв да го правя _________________ Това което не става с интелект става с много интелект |
|
|
 |
Chuka Гост
|
Пуснато на: Вто Апр 04, 2006 21:23 Заглавие: Re: :) |
|
|
| krassimir написа: | при наличие на малко време ще действам че днеска ми протече радиатора на пежото и ще рева но ще обмисля... а тази схема за колко вата е и трансформатора какъв да го правя |
Ами потърси малко из нета информация за частите , IRF540 = 23-28А, 100V, 0.077 Ohm, N-Channel Power MOSFETs.
Ако приемем че решиш да сложиш и радиатор на транзисторите 20A x 12V = 240W , но ми се види малко множко, та ако искаш да е поне 240 W и малко нагоре, не е лошо да сложиш успоердно на краините по още един полеви и ще си сигурен че 250-300 W ще издържи, при планувана max-300W консумация имаш отделяна мощност върху транзистора 0.077Om x 25A = 2W , ако не слагаш вентилатор радиаторите трябва да са поне за 5 пъти по голяма = 10W разсейвана топлинна мощност .
Е и подходящ траф трябва да си намериш със средна точка и нужния коефициент на трансформация .
Ама ти само питаш а действия няма  |
|
|
 |
krassimir Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 08, 2006 16:10 Заглавие: Re: :) |
|
|
| Chuka написа: | | krassimir написа: | при наличие на малко време ще действам че днеска ми протече радиатора на пежото и ще рева но ще обмисля... а тази схема за колко вата е и трансформатора какъв да го правя |
Ами потърси малко из нета информация за частите , IRF540 = 23-28А, 100V, 0.077 Ohm, N-Channel Power MOSFETs.
Ако приемем че решиш да сложиш и радиатор на транзисторите 20A x 12V = 240W , но ми се види малко множко, та ако искаш да е поне 240 W и малко нагоре, не е лошо да сложиш успоердно на краините по още един полеви и ще си сигурен че 250-300 W ще издържи, при планувана max-300W консумация имаш отделяна мощност върху транзистора 0.077Om x 25A = 2W , ако не слагаш вентилатор радиаторите трябва да са поне за 5 пъти по голяма = 10W разсейвана топлинна мощност .
Е и подходящ траф трябва да си намериш със средна точка и нужния коефициент на трансформация .
Ама ти само питаш а действия няма  |
Все още преценявам кое и как все пак искам да обмисля схемите но тази ми се вижда най-правдоподобна.. и ще тествам... просто не ми остава време не ми е само това на главата но ще тествам тези дни  _________________ Това което не става с интелект става с много интелект |
|
|
 |
krassimir Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 09, 2006 11:03 Заглавие: :) |
|
|
е на мен 200-220W са ми предостатъчни само трансформатора какъв го навивам ала бала нещо като джокерИ? _________________ Това което не става с интелект става с много интелект |
|
|
 |
баи манол Гост
|
Пуснато на: Пон Май 15, 2006 20:33 Заглавие: |
|
|
еми що не направиш двдто с 7805 и 7812 и да му махнеш импулсното и да не правиш инвертор  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|