Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Питанка за схема (12V->220V)
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
krassimir
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Апр 03, 2006 20:18    Заглавие: Re: :) Отговорете с цитат

KokoBoko написа:
krassimir написа:
ххаха е добре де Smile колко голям ще да е Wink в джипа място бол Smile аз мисля да ползвам ЦРТ монитора малко докато реша какво лцд да купя Wink и все пак не виждам идеите ЮSmile

Ти си непоправим ентусиаст Laughing
UPS-a е перфектен за тази цел , универсален уред в къщи го ползваш за компота в колата за DVD и TV , какво си се запънал да гориш части Very Happy Twisted Evil
Ето ти схема мисли върху нея Smile
http://www.rlocman.com.ru/am/a07006.htm

мерси мерси Smile ами така мислих си върху нея Smile и си харесах кое може да поотрежа... та ориентировъчни цени за чарковете и данни за трансформаторите ? говоря за IRF540 и за интеграла Smile и от къде мога да ги купя без да чакам 1 седмица кервана от Тайван да ги донесе oпа... и какви натоварвания ще понесе Smile като тоци
tropper
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Апр 03, 2006 21:13    Заглавие: Отговорете с цитат

ирф540 е лев и десет
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
KokoBOko
Гост

МнениеПуснато на: Пон Апр 03, 2006 21:29    Заглавие: Re: :) Отговорете с цитат

krassimir написа:
KokoBoko написа:
krassimir написа:
ххаха е добре де Smile колко голям ще да е Wink в джипа място бол Smile аз мисля да ползвам ЦРТ монитора малко докато реша какво лцд да купя Wink и все пак не виждам идеите ЮSmile

Ти си непоправим ентусиаст Laughing
UPS-a е перфектен за тази цел , универсален уред в къщи го ползваш за компота в колата за DVD и TV , какво си се запънал да гориш части Very Happy Twisted Evil
Ето ти схема мисли върху нея Smile
http://www.rlocman.com.ru/am/a07006.htm

мерси мерси Smile ами така мислих си върху нея Smile и си харесах кое може да поотрежа... та ориентировъчни цени за чарковете и данни за трансформаторите ? говоря за IRF540 и за интеграла Smile и от къде мога да ги купя без да чакам 1 седмица кервана от Тайван да ги донесе oпа... и какви натоварвания ще понесе Smile като тоци

В комет IRF540 са по 0.345EUR демек 70 ст без ддс а в е-шоп го има , не е лошо да са на радиатор , до 50W не греят ,а този чарк cd4047 и е 1.3 лв предполагам без ддс тука :
http://eshop.bg/eshop3/index.php?url=/eshop3/phps/addord.php&get_vars=85798&get_keys=myid
Така че дерзай чакаме кажеш какъв е резултата след сглобката Laughing Laughing Laughing
Върнете се в началото
krassimir
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 04, 2006 16:54    Заглавие: :) Отговорете с цитат

при наличие на малко време ще действам че днеска ми протече радиатора на пежото и ще рева Very Happy но ще обмисля... а тази схема за колко вата е и трансформатора какъв да го правя
Chuka
Гост

МнениеПуснато на: Вто Апр 04, 2006 21:23    Заглавие: Re: :) Отговорете с цитат

krassimir написа:
при наличие на малко време ще действам че днеска ми протече радиатора на пежото и ще рева Very Happy но ще обмисля... а тази схема за колко вата е и трансформатора какъв да го правя

Ами потърси малко из нета информация за частите , IRF540 = 23-28А, 100V, 0.077 Ohm, N-Channel Power MOSFETs.
Ако приемем че решиш да сложиш и радиатор на транзисторите 20A x 12V = 240W , но ми се види малко множко, та ако искаш да е поне 240 W и малко нагоре, не е лошо да сложиш успоердно на краините по още един полеви и ще си сигурен че 250-300 W ще издържи, при планувана max-300W консумация имаш отделяна мощност върху транзистора 0.077Om x 25A = 2W , ако не слагаш вентилатор радиаторите трябва да са поне за 5 пъти по голяма = 10W разсейвана топлинна мощност .
Е и подходящ траф трябва да си намериш със средна точка и нужния коефициент на трансформация . Cool
Ама ти само питаш а действия няма Confused
Върнете се в началото
krassimir
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Апр 08, 2006 16:10    Заглавие: Re: :) Отговорете с цитат

Chuka написа:
krassimir написа:

Ами потърси малко из нета информация за частите , IRF540 = 23-28А, 100V, 0.077 Ohm, N-Channel Power MOSFETs.
Ако приемем че решиш да сложиш и радиатор на транзисторите 20A x 12V = 240W , но ми се види малко множко, та ако искаш да е поне 240 W и малко нагоре, не е лошо да сложиш успоердно на краините по още един полеви и ще си сигурен че 250-300 W ще издържи, при планувана max-300W консумация имаш отделяна мощност върху транзистора 0.077Om x 25A = 2W , ако не слагаш вентилатор радиаторите трябва да са поне за 5 пъти по голяма = 10W разсейвана топлинна мощност .
Е и подходящ траф трябва да си намериш със средна точка и нужния коефициент на трансформация . Cool
Ама ти само питаш а действия няма Confused

Все още преценявам кое и как Smile все пак искам да обмисля схемите Smile но тази ми се вижда най-правдоподобна.. Smile и ще тествам... просто не ми остава време не ми е само това на главата но ще тествам тези дни Smile
krassimir
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Апр 09, 2006 11:03    Заглавие: :) Отговорете с цитат

е на мен 200-220W са ми предостатъчни Smile само трансформатора какъв го навивам ала бала Smile нещо като джокерИ?
баи манол
Гост

МнениеПуснато на: Пон Май 15, 2006 20:33    Заглавие: Отговорете с цитат

еми що не направиш двдто с 7805 и 7812 и да му махнеш импулсното и да не правиш инвертор Very Happy
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Страница 4 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети