| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Вто Май 16, 2006 19:20 Заглавие: 2 проблема с Електрон 423ДИ |
|
|
Както споменах има 2 проблема, започвам с по-големия:
Телевизора както си работи, понякога след кратка работа понякога след 1-2 часа пречатква и гасне - започнах да го претърсвам за студени спойки - няма... И след половин час дебнене видях как прескача една искра от кабела от каскадата който влиза в платката като маса (според означението - _|_ ) . Първоначално си помислих че е студена спойка и презапоих ТХО-то и каскадата но проблема си остана... И понеже телевизора е с добавено дистанционно управление като прескочи тази искра телевизора веднага гасне и за да запали отново трябва да го изключа от захранването и пак да го включа... Другия проблем е от дистанционното - не съм го слагал аз, но има проблем с извеждането ан информация на дисплея - като барам нещо по менюто там къдети трябва да излизат надписи излизат само снежинки или замазване и се чува леко пръщене от тонколоната... Много благодарности предварително! _________________ Както си работеше и спря... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Май 16, 2006 19:54 Заглавие: |
|
|
За проблема с искрата-виж двуватовия резистор в тази верига мисля че беше 470 ома -може и да греша-като прекъсне така става-а и каскадата може да е отишла и от там да е заминал и резистора _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Май 16, 2006 21:23 Заглавие: |
|
|
Ако е заминала не трябва ли да има някакви изкривявания по картината? Не съм доуточнил - искрата прескача по платката (ако не сте се досетили), а за картината - показва направо перфектен образ... _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 16, 2006 21:46 Заглавие: |
|
|
Като за начало първо смени каскадата . Дистанционното с какъв процесор е 1293 или от рода на РСА? Ако е с 1293 то паметта е 2062 и при припукването може да се е разпрограмирала. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 16, 2006 21:55 Заглавие: |
|
|
| Коцев,нека първо да премери двата резистора които са свързани към извод маса на каскадата,единия беше 560 Ома а другия 1,5 кОма,мен ме съмнява че и двата са прекъснали,затова на платката прескача.1.5 кОмовия е свързан във веригата на ОТЛ и затова е възможно да потъмнява при прескачането на искрата |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 16, 2006 21:58 Заглавие: |
|
|
послушай Коцев и я смени каскадата _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Май 29, 2006 16:31 Заглавие: |
|
|
Смених каскадата - проблема с искрата изчезна, но се появи друг...
След смяната започнах да търся канал със дистанционното... След около 2 мин. намерих БТВ - зукът беше добре, но картината имаше леки снежинки... След 10 сек. снежинките изчезнаха - картината стана направо перфектна, ама веднага след това изчезна и единственото нещо което се вижда е светлосиня картина... След гасене картината се оправя, но като намеря канал пак същата история... Къде да търся проблема ?
Платката за дистанционно е с процесор 3КР1568БГ1
Забравих да напиша че точно като хванах БТВ видях надписа TUNE, за първи път го виждам откакто е сложено дистанционното... _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 29, 2006 17:42 Заглавие: |
|
|
Провери какво има с/без програма на 9 крак на процесора (а и какво е навързано там и къде).
За да не си виждал OSD графиката (или елементи от нея) огледай 28 крак (там е генератора за OSD-то). |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Май 29, 2006 19:26 Заглавие: |
|
|
ОК, ще погледна... Сега се сетих че има и още един проблем (аман от проблеми ) - като намаля звука докрай от дистанционното се чува едно свистене като от вятър - променливо е... Същото като слагаме платка за звук на западен телевизор за да можем да слушаме Канал1 и БТВ преди да сменим кварца със широколентов... Мисля че се сетихте за шума. На тоя телевизор какво трябва да пипна за да се оправи? А "синия" екран от модула за цветовете ли е? _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Май 29, 2006 21:07 Заглавие: |
|
|
| Milen_haskovo написа: | ОК, ще погледна... Сега се сетих че има и още един проблем (аман от проблеми ) - като намаля звука докрай от дистанционното се чува едно свистене като от вятър - променливо е... Същото като слагаме платка за звук на западен телевизор за да можем да слушаме Канал1 и БТВ преди да сменим кварца със широколентов... Мисля че се сетихте за шума. На тоя телевизор какво трябва да пипна за да се оправи? А "синия" екран от модула за цветовете ли е? |
Шума ти идва от МЧУ.Там има една хибридка в пластмасов или алуминиев корпус на която пише УПЧЗ-3 или УПЧЗ-2 .Сменяш и да видим _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
|