| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
gogo Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 23, 2004 16:39 Заглавие: сони без цвят |
|
|
здравейте !искам да попитам дали е възможно да се заменят тримеркондензаторите свързани последователно на кварцовете които след време клиясват в сонитата и телевизора остава без цвят та могат ли да се заменят с постоянни кондензатори а да не са тримери защото проблема стана системен ако е така каква приблизителна стойност трябва да имат?? благодаря ви _________________ Няма човек който да не зависи от електрониката |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
kotzev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 23, 2004 18:41 Заглавие: |
|
|
| Слагам около30рф и то само на този за ПАЛ и нямам проблеми. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Сеп 23, 2004 18:52 Заглавие: |
|
|
| 30 pF са много.Аз го заменям тример-кондензатора с постоянен кондензатор 18-22 рF. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 23, 2004 18:54 Заглавие: |
|
|
| gogo, може да ти се наложи да си поиграеш. Стойността наистина е около тази която е написал kotzev (при това горната граница). Можеш да го премериш като "захапе" устойчиво цвят, но ще ти е трудно с подбирането на подходяща стойност от фиксираните редове на стойности. Какъв да бъде капацитета зависи от толеранса на входа на генератора на самата схема, а така също и от самия резонатор (кварца). Производителя не би сложил тример кондензатор на място където може да се сложи доста по-ефтин постоянен такъв, освен ако работата по настройката е доста по-скъпа от стойноста на елемента. |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 23, 2004 19:28 Заглавие: |
|
|
Не виждам какъв е проблема да се замени с променлив кондензатор.За 25 години практика не съм имал повторно върнал се за този дефект.Той се проявява обикновено след 6-7 години работа , а след още 6-7 едва ли телевизора ще съществува , а и помислете Нали и ние трябва хляб да ядем   _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
kotzev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 23, 2004 20:16 Заглавие: |
|
|
| Проблема при мен е че нямам нови променливи кондензатори и слагах разпойвани от платки и шасита но и те прекъсват и ми създаваха проблеми и за това се отказах от тях. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 24, 2004 6:46 Заглавие: |
|
|
Руските тримери са много подходящи за целта и ако няма нови може да си свалиш от всеки транскодер за СЕКАМ които новремето слагахме а сега може и да ги махаме Между другото един такъв проблем ме побърка.След замяна на кварца тримера и настройката им ПАЛ се появи но при почукване прекъсва.Презапоих почти всичко и пак прекъсва.Лошата спойка се оказа някъде назад около Скарт буксата където минава видеосигнала за декодера .Интересното е че на Секам това почти не се проявяваше.След щателно презапояване назад проблема изчезна напълно.  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
gogo Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 26, 2004 0:48 Заглавие: :) |
|
|
благодаря на всички. в крайна сметка сложих 22пф и цвета си доиде _________________ Няма човек който да не зависи от електрониката |
|
|
 |
|