| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 19, 2006 8:19 Заглавие: От какво гори ТДА1771 в Санг.....? |
|
|
Колеги миналата седмица дойде Санга с бяла линия .Пробила беше вертикалната схема . Не открих от какво е пробила .За всеки случай смених два кондензатора и сложих нова схема . Снощи го взе клиента и го е гледал цяла вечер. Сега се обади че тази сутрин като го пуснал е пак бяла линия . Дали новите схеми са ментета или има някаква причина да гори. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 19, 2006 9:17 Заглавие: |
|
|
Абе той целия ТВ е менте , значи по думите на клиента гори при пускане, а? Замери пиковите стойности на захранващото напрежение на В.О. при включване на ТВ. И вземи ИС от друга серия. |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 19, 2006 9:33 Заглавие: |
|
|
Не е лошо да смениш филтровия и да сложиш един ценер за всеки случай  _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 19, 2006 9:53 Заглавие: |
|
|
| Важно е точно кои 2 конд. си сменил. 90% от ВО греят и горят от кондензатора за обратния ход. Провери и шунтиращия за хоризонтални импулси по индукция от откл. с-ма, около 100-300nF, паралелно на бобината за ВО. Виж и темтературата на радиатора след 1/2 час. |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Май 19, 2006 10:26 Заглавие: |
|
|
Да не ти искри ТХО _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 19, 2006 10:46 Заглавие: |
|
|
На Пампоров варианта отпада според мен защото аз го включвах и изключвах няколко пъти.Снощи като дойде клиента и пред него го пуснах и си заработи . Той също в къщи е гледал до късно и чак тая сутрин при включването е показал пак бяла линия. Ще ми го донесе довечера и като го отворя вече ще видя дали е пак схемата или нещо друго .
Сменил съм единия електролит след диода за 25в 470мкф. Другия електролит е между второ и десето краче на схемата 100мкф.На мерене показваха добре но аз си сложих нови.
Остава като го донесат да видя тоя дето пишете че е успоредно на вертикалната намотка на отклонителната система .
Температурата не съм мерил ще се постарая и нея да измеря  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 19, 2006 11:12 Заглавие: |
|
|
Може и да е менте,смени и кондензора в RC групата от изход към маса-трябва да е някакви нанофаради.
Също ако има изходен електролит и него.
Болта с който е затегната ОС го дай с жица на маса на платката на кинескопа. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 19, 2006 11:25 Заглавие: |
|
|
| Според мен схемата гори по ток.Пак според мен при старта и стопа тока през бобините е най голям и чиповете дето ги продават сега не си отговарят съвсем на параметрите.Имах подобен случаи с тая схема.Два пъти се връща приемника при мене и накрая намерих от едно старо шаси и сложих.Половин месец го държах при мен и си работеше и повече не се е връщал.Знам, че не е съвсем на проблема ама може би да се опита така. |
|
|
 |
vlad_o Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 19, 2006 15:56 Заглавие: |
|
|
Менте чип  _________________ ДЕИСТВАЙ СМЕЛО И СМАХНАТО
SKYPE vvvlado53 |
|