| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nirbod Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Май 01, 2006 20:11 Заглавие: Търся схема на устройство срещу комари |
|
|
Ако някои знае някакви схеми да пише защото тия гадинки скоро ще ни нападнат а ми казаха че по принцип имало такива устройства които не били много сложни.
Предварително ви благодаря. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 01, 2006 20:32 Заглавие: |
|
|
| прегледай списание Млад конструктор,ама не помня от коя година,там имаше един"антисек" |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 01, 2006 20:59 Заглавие: |
|
|
Извинявам се,но темата ме заинтересува/колегата ми е запален рибар/,може ли по подробно да дадете решение за устройството. _________________ Димитър |
|
|
 |
iv4oto Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Май 01, 2006 21:02 Заглавие: |
|
|
http://www.mladkonstruktor.bg/shematics.htm , виж
Антиинсект от долу на горе 4-тото успех  |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 01, 2006 21:26 Заглавие: |
|
|
И най-важното е че си работи супер!Аз го ползвам вече 4-5 години и нямам проблеми!За излъчвател ползвам каква да е пиезопластинка от електронна игра,стар часовник и разни други.Изобщо не се връзвайте да търсите излъчвателя,който е цитиран там-струва 5-6 кинта доколкото помня и свири по-кофти. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
lusi blazev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 13, 2006 6:04 Заглавие: |
|
|
И аз го правих това от МК.Ама нещо не заработи както трябва,мерих честотата на изхода-беше 8-9khz.А доколкото знам трябва да е над 20khz.Така и не го завърших.Но мисля че има грешка в стойноста на някой от честотно задаващите елементи.  |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 13, 2006 11:32 Заглавие: |
|
|
lusi blazev,няма грешка!Вземи и изчети статията към схемата-там всичко е обяснено.Честотата трябва да е 7КHz,с вариациите става около 6-8 KHz.На 21 KHz се прави(и така е разпространено) защото тези 21 не ги чуваш.Ама ефективността изобщо не е същата.Повярвай,правих и на 21-зарязах го и сега във всяка стая в контакта имам забодено по едно такова нещо на 7 KHz.Тъй че изрови си нещото от архива,довърши го и си спи спокойно!А това че се чува-чува се съвсем слабо.И съвсем поносимо.Можеш да намалиш чувемостта с резистор последователно на пищялката.Жена ми и тя много го чуваше,ама сега като го види нещото извадено от контакта и преди мен го забожда обратно!  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
Nikolai_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 19, 2006 11:45 Заглавие: |
|
|
Здравейте колеги!Това за комарите е добре,даже много ама знаете ли за схема пак някаква такава подобна но срещу бълхи или къртици  |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Май 19, 2006 12:00 Заглавие: |
|
|
| Nikolai_1 написа: | Здравейте колеги!Това за комарите е добре,даже много ама знаете ли за схема пак някаква такава подобна но срещу бълхи или къртици  |
Срещу къртици имам но е на хартия -ако те интересува  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
makom Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 19, 2006 13:52 Заглавие: |
|
|
| bai_tishan написа: | | Nikolai_1 написа: | Здравейте колеги!Това за комарите е добре,даже много ама знаете ли за схема пак някаква такава подобна но срещу бълхи или къртици  |
Срещу къртици имам но е на хартия -ако те интересува  |
bai_tishan-е,прати ми това за къртовете да го пробвам,че на село бая
зор виждат с тия гадинки. |
|
|
 |
|