| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
MegatroniC Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Май 22, 2006 14:05 Заглавие: дросел |
|
|
| Здравейте, мога ли да разбера параметрите на дросел по някакъв начин, като знам: размерите на сърцевината, въздушната междина, броя намотки и дебелината на проводника ? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 22, 2006 14:49 Заглавие: |
|
|
| Какви параметри те интересуват и за какъв дросел става дума.На въпроса ти да.Разтършувай се в руските саитове има такива програмки. |
|
|
 |
EveLin Активен потребител

Регистриран на: 26 Мар 2006 Мнения: 76 Местожителство: От отбора на Bojilov съм :)
|
Пуснато на: Пон Май 22, 2006 21:28 Заглавие: |
|
|
| Трябва да знаеш и някой параметър на сърцевината. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Май 23, 2006 7:11 Заглавие: |
|
|
| знам замо каква форма е и какви размери, трябва ми индуктивност и ток за тоя дросел, какви са тия програмки за пресмятане вчера цял ден търсих но не успях да намеря |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 23, 2006 12:15 Заглавие: |
|
|
| http://cxem.net/ ето в този има това което ти трябва. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 23, 2006 13:02 Заглавие: |
|
|
| Ако не знаеш магнитната проницаемост на сърцевината и индукцията на насищане на същата ,забрави! Точно тези параметри определят това ,което искаш да знаеш-индуктивност и работен ток на дросела. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Май 29, 2006 15:30 Заглавие: |
|
|
Аха ясно, исках да сваля една схема на електронен баласт за луминисцентни лампи, за да си я направя и да пробвам някой друга лампа в къщи, но явно няма да стане моята работа. Някой може ли да ми подскаже такава схема с дроселче, ама такъв че ако не успея да го открия да му намеря поне аналог. Ичетох темата за лунинисцентните лампи тук, но там има схеми на които половината елемнти не са известни имаше даже един руски дросел, по означението на който даже и Русия не са го чували  |
|
|
 |
|