| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 22, 2006 17:09 Заглавие: Питане за монитор CTX мод CTA1797C |
|
|
| Монитора е с проц.UMC 6851 хор. и верт генерира TDA 4856.При старта монитора тръгва за момент и после спират импулсите от TDA4856.Напреженията са си в норма .Въпросът ми е как да излъжа TDA 4856 да си дава импулсите та поне давидя от къде /пуши/ има нещо некоректно.Интересното е че светодиода продължава да си свети зелено все едно че всичко му е наред .Ако някой е имал подобен проблем с този модел нека пише че мойте идеи нещо се поизчерпаха. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
yosko_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 22, 2006 19:07 Заглавие: |
|
|
ако вдига високо сложи лампа 100W последователно на +В да видиме тока как е. _________________ Skype-yosko_1 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Май 23, 2006 8:50 Заглавие: |
|
|
| Колега аз лесно ще сложа лампата амавсе ми сеструва, че въпроса е другаде.Клиничната картина е такава:монитора от време на време при стартиране не е зацепвал и след няколко рестарта е тръгвал.Дамата която работи на него твърди,че през ноща е имало /токов удар / спирал е тока защото ги е оставила компа и монитора включени.Сега като стартирам монитора той вдига за момент високо и следтова импулсите от TDA 4856 спират а напреженията си остават като в работен режим.Особенното на тоя модел е че управлението на ТХО то е двуканално,сиреч едното прави високото а другото хор. развивка.Управлението на ТДА 4856 е доста сложно ,тя на практика си е процесор и явно като има нещо не коректно тя сама се изключва.Хората в ALLDATAхубаво са написали как да си я тестваме но е доста сложно та моя въпрос беше дали някой знае как да я накарам да тръгне по прост начин. |
|
|
 |
yosko_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 23, 2006 10:25 Заглавие: |
|
|
това шаси не ми е познато, а това че е двуканално наистина усложнява нещата. пробвай по системата на изключване на товар, сиреч високото после хор. откл. верт. откл. но трябва да си сигурен в захр. че е наред _________________ Skype-yosko_1 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Май 23, 2006 11:00 Заглавие: |
|
|
| Това шаси го има във файлообменника.Много ми се щеше да не е ТХО ама натам отиват нещата,и то този проклет аноден кондензатор.Като го поизлъгах с лампи си дойдоха импулсите и работата отиде към ТХО то.Ще поровя в моргата да видя дали има нещо иначе няма смисъл.Заблуди ме това че ту е работило ту не.Благодаря за съвета. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Май 23, 2006 13:33 Заглавие: |
|
|
| Оказа се ТХО. |
|