| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 24, 2004 20:36 Заглавие: TV Philips 28PW8504/12 Проблем със кинескопа. |
|
|
След 10-15 секунди работа светва ярко зелено със обратен ход. При леко почукване по шийката на кинескопа се оправя за известно време, но нетрайно. Опитах да развържа отоплението от масата но проблема остава. Чувал съм за отстраняване на подобни проблеми с разреждане на кондензатор през катодите но не съм правил това упражнение. Моля колеги помогнете със мнения и практически опит. _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Сеп 25, 2004 6:50 Заглавие: |
|
|
| Добри тъй и тъй кинескопа е дехектен то вземи един електролитоколо 20мф на 350в зареди го от електролита след греца на захранването виж на платката на кинескопа кое краче е зеления катод и кои крачета са отоплението извади цокъла иразреди електролита между катода и едното краче на отоплението А ко имаш късмет ще стане .Ако не прехвърли искра при допирането на изводите то е хубаво някой да ти почуква по шийката на кинескопа за да даде накъсо и тогава електролита да го отстрани.УСПЕХ. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 25, 2004 16:34 Заглавие: |
|
|
Ако е късо между катод и отопление би трябвало с развързване от маса да стане. Зависи как го правиш ??? Ако навиеш директно на сърцевината 3 навивки през 0.5 ома и ги подадеш на отоплението би трябвало проблема да се оправи .Успех  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 25, 2004 16:42 Заглавие: |
|
|
Развързването го правя точно по начина с 2 намотки директно около сърцевината и 3 ома гасящ резистор. Но след пускане отново окъсява. _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 25, 2004 16:57 Заглавие: |
|
|
Ако не си изрязал широката част на фолиото на цокъла на кинескопа която е към единия извод на отопление все едно че не правим нищо. Дане би да е така ??? _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 25, 2004 19:57 Заглавие: |
|
|
Развързването от масата е проверено чрез замерване преди да пусна телевизора след преработката. След доста прочетени съобщения по темата и аз се насочвам към варианта за окъсяване на G1 към зеления катод. Благодаря на Филипов за подсказката. Утре ще пробвам, след консултация и със собственика, и ще напиша за резултата. _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 25, 2004 20:09 Заглавие: |
|
|
| Колега аз имам наколко кинескопа спасени по следния начин вземаш един диод напр 1N4007 и го връзваш катод към окъсяващия електрод а анода на диода към 12V на апарата (ако ги няма на платката на кинескопа трябва да ги вземеш от шасито)става и със 9V пробвано е при SONY Това не е мое изобретение казано мие е от колега но имам Фунаи които работи повече от три години така Опитай и успех |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 25, 2004 23:20 Заглавие: |
|
|
Обикновено в следствие от бързото нагряване на катода при съвременните кинескопи се откъсват парченца от активния слой (обикновено торий) и засядат в малкото разстояние катод - G1. Та там обикновено трябва да се прогара (изпразва кондензатора).
Преди операцията да не забравиш да откачиш резистора към видеоусилвателите. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 26, 2004 16:50 Заглавие: |
|
|
Колеги, номера с разреждането на кондензатора се получи и късото изчезна но със него изчезна и зеления цвят. Разреждането разбира се направих при свалена платка на кинескопа. Има ли някаква надежда за въстановяване или с това се приключват вариантите. Зелено не се появява дори при подаване на зеления катод към маса. _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
|
 |
|