| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
batdin Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 25, 2004 8:32 Заглавие: Велико Търново 872 |
|
|
Здравейте,
Имам телевизор "Велико Търново 872" и така и не съм му намерил схема.Сега съм решил да му правя малка модификация и схемата ми е доста наложителна.Ако някой може да помогне,благодаря предварително! _________________ Murphy's Law is optimistic! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 25, 2004 17:24 Заглавие: |
|
|
Ако това е като старото Търново можеш да ползваш схема от 882 или 85. Опиши с какви чипове е защото по номера не се сещам  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
Иво Гост
|
Пуснато на: Нед Сеп 26, 2004 11:30 Заглавие: Re: |
|
|
| Абе, същото като 85, но мисля, че беше с 67 кинескоп, RGB -то с 3505 ако не се лъжа. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Сеп 27, 2004 18:28 Заглавие: |
|
|
Намерих на Велико Търново 84 и е доста подобна,благодаря.
Някой има ли опит с добавянето на видео вход на подобен телевизор с "горещо шаси"?
Пробвах преди време с оптрони,но са бавни.Намерих по-бързи,но с цветността имах проблем - нали е на висока честота.Мислех си за трансформаторче,но трябва да е прекалено перфектно(не е за мен работа).
Знам,че има такива рзделителни усилватели,но май не са достатъчно широколентови... |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 27, 2004 21:59 Заглавие: |
|
|
Най - простия начин за разделяне е чрез трансформатор. Преработи си мрежовия изправител на грец. Поне на моята С81 навремето сложих такъв и си включвах компютъра в него.
Иначе оптрони за видео и звук. Схемно решение - едни стари 12 програмни Sony. Това ако непременно държиш да е по AV. Може и с модулатор от видео или направо през някое такова. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Окт 04, 2004 10:29 Заглавие: |
|
|
Здравейте,
търся схема на Велико Търново 84. Попаднах на този топик след като дадох на Google да ми търси Велико Търново 84.
Ако някои има схема на гореспонатиа телевизор нека ми пише на [email protected], а повредата е следната, има обилен снеговалеж и няма 1 от цветовете. Ако някои даде съвет ще е добре.
Благодаря |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 04, 2004 11:27 Заглавие: |
|
|
Гост, схема имам но на хартия.
По-отношение на снеговалежа:
- тунер (оригиналния ли е или е сменяван)
- МЧУ
- кабела м/у тунера и входа за антената (до разделителните кондензатори)
-"разбито" гнездо за антенния кабел
- слаб сигнал
По-отношение на липсата на единия цвят:
-поразклати модула за цветност - тези телевизори страдат от отвратително лошо направени спойки. Особенно щифтовете за куплунзите на които са подключени отделните модули.
Разбира се може и да е нещо друго, но инфото което си дал е малко. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Окт 04, 2004 12:22 Заглавие: |
|
|
Всичко си му е оригинално, не е сменяван нито един компонент...Кинескопа му е в отлично състояние затова дядо се е захванал да го ремонтира...но за съжаление тои няма много опит в Телевизионните Приемници за Цветно Изображение. Ако имаш възможност да я сканираш ще е добре...Иначе си е е работел добре, Гнездото на антенния кабел и кабела м/у тунера и антенния вход ги сменихме...Сигнала е супер и основно дава виолетово...което ме кара да мисля, че е изгубен зеления цвят, ние все пак решихме да започнем от МЧУ ремонта защтото все пак има нещо на изхода на тунера....но за това ми трябва схема...и със скопа да поогледам тук там...
Благодаря ти все пак... |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 04, 2004 12:34 Заглавие: |
|
|
| Ще ти я сканирам и пратя на майла който си дал, но това ще стане по-късно. Предупреждавам от сега, че качеството ще е отвратително (тя и самата схема вече не е първа младост). |
|
|
 |
БАЛДУИН ЛЕФТЕРОВ Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 04, 2004 15:51 Заглавие: |
|
|
| Опитайте първо да почистите със спрей,тримера на АРУ,или го заменете.Проверете напрежението 12.8 В,и напреженията които се комутират от тастатурата за отделните обхвати.Но може би е повреден тунер.За зеления цвят:откачете кабела от RGB-блока и го замасете за кратко,ако светне ярко-добре,проблема е в блока на RGB,но ако не светне ярко-лошо. |
|
|
 |
|