Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Решение на проблема сила на звука по време на рекламите ?
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
kd 503
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет Май 25, 2006 19:53    Заглавие: Отговорете с цитат

ivan dimitrov написа:
Здравейте!Според мен компресор на динамиката ще е най удачен защото би рещил и проблема с различното ниво на звука при различните телевизии.Имаше преди мнооого години едни устройства - викаха им ДОЛБИ С Very Happy .С подходящи времеконстанти и прагове може и да се получи задоволителен ефект.

Хъм е долби "ц" или "б" не е ли шумоподтискане с едиси колко децибела Confused Аз така го знам Confused
п.с Ей верно на електрона май 370 с пласмасовата решетка на говорителя (който според мен е най добре звучащия телевизор) много се усеща разликата в силата на звука по време на предвания и реклами (за бтв). Sad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Гост

МнениеПуснато на: Чет Май 25, 2006 21:24    Заглавие: Re: Haha Отговорете с цитат

ТВ - Специалиста написа:
Dalgia написа:
Това с логото е най истинско.Ако се зададе на някакъв PIC да следи
яркоста от 1 до 60 ред на развивката то там където е логото яркоста ще е
една и съща.Ако се направи да се самоубучава за 25 кадъра то тогава не би ли имало ефект. Shocked дано не пиша глупости че бирата е много.....

Ти говориш за война с прашки Very Happy Laughing
Как си го представяш с пик , ми то той има едвам 100мкс за цикъл камо ли да говорим за 1-2 нс време за реагиране .
Явно си много зле по ТВ техниките , знаеш ли че ТВ сигнала има съставки до 5MHz обърнато в време за пиксел 640 точки при 16 кHz = 0,0000001 секунда, представи си какъв процесор ще ти трябва .То ако ставаше така декодерите щеха да ги правят не с DSP ами с пикльвците Very Happy Laughing
Даже и АДЦ да си сложиш пак ще струва доста и трябва поне да е за 40MHz Very Happy Laughing
Ало самопровъзгласилия се "TV специалист"
я не ставай заядлив.давам някаква идея която нпо някакъв начин може да стане.Това със звука не ми изглежда удачно защото по някога и по време на филм се повишава нивото.
Върнете се в началото
ivan dimitrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Май 26, 2006 12:09    Заглавие: Отговорете с цитат

kd 503 написа:
ivan dimitrov написа:
Здравейте!Според мен компресор на динамиката ще е най удачен защото би рещил и проблема с различното ниво на звука при различните телевизии.Имаше преди мнооого години едни устройства - викаха им ДОЛБИ С Very Happy .С подходящи времеконстанти и прагове може и да се получи задоволителен ефект.

Хъм е долби "ц" или "б" не е ли шумоподтискане с едиси колко децибела Confused Аз така го знам Confused
п.с Ей верно на електрона май 370 с пласмасовата решетка на говорителя (който според мен е най добре звучащия телевизор) много се усеща разликата в силата на звука по време на предвания и реклами (за бтв). Sad
Имах предвид идеята да се включат два компресора с различни времеконстанти последователно.Иначе да - популярния компандер долби е шумоподтискаща система
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ТВ - Специалиста
Гост

МнениеПуснато на: Пет Май 26, 2006 21:18    Заглавие: Re: Haha Отговорете с цитат

Anonymous написа:
ТВ - Специалиста написа:
Dalgia написа:
Това с логото е най истинско.Ако се зададе на някакъв PIC да следи
яркоста от 1 до 60 ред на развивката то там където е логото яркоста ще е
една и съща.Ако се направи да се самоубучава за 25 кадъра то тогава не би ли имало ефект. Shocked дано не пиша глупости че бирата е много.....

Ти говориш за война с прашки Very Happy Laughing
Как си го представяш с пик , ми то той има едвам 100мкс за цикъл камо ли да говорим за 1-2 нс време за реагиране .
Явно си много зле по ТВ техниките , знаеш ли че ТВ сигнала има съставки до 5MHz обърнато в време за пиксел 640 точки при 16 кHz = 0,0000001 секунда, представи си какъв процесор ще ти трябва .То ако ставаше така декодерите щеха да ги правят не с DSP ами с пикльвците Very Happy Laughing
Даже и АДЦ да си сложиш пак ще струва доста и трябва поне да е за 40MHz Very Happy Laughing
Ало самопровъзгласилия се "TV специалист"
я не ставай заядлив.давам някаква идея която нпо някакъв начин може да стане.Това със звука не ми изглежда удачно защото по някога и по време на филм се повишава нивото.

То ако разбираше малко щеше да даваш малко по умни идей Exclamation Exclamation Exclamation Idea Idea Idea
На приказки е лесно , но дори теоретично не си си направил сметка какво ще е нужно да се сътвори това нещо и финансово колко ще изезе , ако въобще може да се направи Very Happy Laughing
Върнете се в началото
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юни 03, 2006 20:05    Заглавие: Отговорете с цитат

http://tuner.beholder.ru/support/logodet.htm
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Съб Юни 03, 2006 23:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Vaklin написа:
http://tuner.beholder.ru/support/logodet.htm

Интересна програмка сега и ако някой я пробва да каже дали работи Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
tropper
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Юни 03, 2006 23:55    Заглавие: Отговорете с цитат

То това много хубаво, ама доколкото разбрах, това е за ПС с тунер, а не за телевизор... ако и в телевизорите имаше такива процесори на разположение като в ПС-то щеше да е лесна работата... Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 04, 2006 7:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Идеята е важна. Сигурно работи, но софта е само за тунери с чип на Филипс.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
chwr
Гост

МнениеПуснато на: Нед Юни 04, 2006 19:05    Заглавие: Отговорете с цитат

В сп. ELEKTOR 07-08/2004г. има такава джаджа с микроконтролер. Не съм я разглеждал в подробности.
Върнете се в началото
tropper
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Юни 04, 2006 19:13    Заглавие: Отговорете с цитат

chwr написа:
В сп. ELEKTOR 07-08/2004г. има такава джаджа с микроконтролер. Не съм я разглеждал в подробности.

а рагледал ли си на какъв принцип разпознава рекламите Question
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Страница 5 от 7

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети