| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
k_dimitrovv Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 26, 2006 12:52 Заглавие: TV SOGO - няма видео |
|
|
| Телевизора е Sogo TV1401TX, не успях да прочета шасито, но схемата и състава е почти като щаси 3Y11 - схемата е във файлообменника. След сериозен токов удар беше изгорял предпазителя и позистора. При замяната ТВ тръгна без видео и след около 2 мин. запуши ИС 302 - 7812 и се спука корпуса му. След замяна с нов 7812 телевизора отново няма видео - при повишена G2 екрана е розов с обратен ход. Захранващите напрежения на LA76810A са нормални. Странното е че процесорра изписва нормално OSD графика само при натискане на MUTE и NORMAL, а при смяна на каналите не се вижда графиката (номера на канала). При натискане на MENU OSD присветва за момент и изчезва. Ако не беше странната графика бих сменил веднага LA76810A, но след описаното по-горе незнам... С празна 24С04 ефекта е същия. Моля за съвет и за бин за проба. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 26, 2006 12:56 Заглавие: |
|
|
| Ето дъмп. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Май 30, 2006 8:46 Заглавие: |
|
|
| Благодаря, оказа се че е дефектирала LA76810. След подмяната и ТВ има графика, но няма видео, намира програми и има звук. При подаване на видео директно на кр. 44 (video in) ТВ е синхронизиран (графиката на телетекста е нормална, като изкл. видеото графиката на текста губи синхронизация), но ТВ си стои със сив екран. С дъмпа на Митачи ефекта е същия. При подаден видеосигнал на кр. 42 (ext. video in) ефекта е същия. сменени са електролитите около LA76810, но подобрение няма. Забелязах че при намаляване на амнплитудата на видеосигнала за момент се показва бледа картина и изчезва веднага. Това ме кара да мисля че има нещо около чипа, но не успях да му намеря дейташет в нета - имам само описание на изводите. Моля да помогнете с даташет или вътрешната структура на чипа. Съвет също нямя да ми е излишен. |
|
|
 |
БАЛДУИН ЛЕФТЕРОВ Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 30, 2006 11:50 Заглавие: |
|
|
| Q401 драйвера на видеото жив ли е?Някъде около тунера беше,а може да видеото да се комутира и от 4053. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Май 30, 2006 13:13 Заглавие: |
|
|
| БАЛДУИН ЛЕФТЕРОВ написа: | | Q401 драйвера на видеото жив ли е?Някъде около тунера беше,а може да видеото да се комутира и от 4053. |
Доколкото виждам Q401 е драйвер за Vout на ТВ, аз пускам сигнала от сигналгенератор дирекно на крака на видеопроца (през кондензатор естествено). Сега почвам да си играя с веригата за ABL (изв.13) - в момента показва 4.40V и няма картина, като го вържа през 100ком на маса напр. става 3.53V и започва да се показва видеото слабо - ще проверя елементите в тази верига и ще пиша за резултата. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Май 30, 2006 15:33 Заглавие: |
|
|
| Веригата на АБЛ си е ОК, и Q402 си е ОК, въобще "всичко е здраво, само дето не работи...". Вече си мисля че съм попаднал на менте LA76810А, въпреки че надписа е досущ като на оригиналната... но както каза един колега те китайците сега наблягат на надписите... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юни 01, 2006 9:04 Заглавие: |
|
|
| За щастие китайците го докарват не само на надписи... проблема излезе в Q207 - частично пробил и не е управлявал нормално Blanka (изв. 17 на LA76810A). Закривам темата. |
|
|
 |
|