| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nanko Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 17, 2006 9:45 Заглавие: Търся схема за 12V вятърен генератор |
|
|
Здравейте!
Правя си малък вятърен генератор от автомобилно динамо. Необходима ми е електронна схема за управление процеса на зареждане на акомулаторните батерии.
Ако имате някакви препоръки по отношение на модела автомобилен генератор ще ги прочета с интерес!
Благодаря ви! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
stivemaster Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Май 25, 2006 19:17 Заглавие: за вятърния генератор |
|
|
| Здравей пич супер много се радвам че намирам съмишленик в една област в която сигурно си забелязал това не се среща често.Това обаче не бива да те отчайва и да те кара да мислиш че едвали не живееш в Иран макар че доказателства за това навсякъде около теб.Та на въпроса докъде си стигнал в разработката щото аз тепърва се нагнетявам дали да почвам да си купувам необходимите неща.Има реална възможност поради липса на информация да запецна и според това колко важна е липсващата това да е окончателно запецване вече ми се е случвало да затварям пари в неща които едвали скоро ще завърша.Аз съм си наумил да си взема едно генераторче от Пасат примерно от такъв с климатик 150А/12v и да му преработя ротора така че да се получат 12 гнезда за магнитите.Още не съм се спрял на размера на магнитите предполагам нещо като(50/25/6мм)както и нямам яснота как точно ще ги поръчам и получа от щатите.Относно реле-регулатора не съм съвсем наясно мислех да видя кво ще прави оригиналния такъв и тогава да мисля.Конверторите 12/220 примерно 2000W също са кът забелязах. |
|
|
 |
petrushinov Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 25, 2006 20:34 Заглавие: |
|
|
здравейте доста интересна задачка сте си наумили но може да ви помогна и до накаде със следното инфо www.sinecare.com от тях си взех инверторче на компа 500 ватово много съм доволен предвид цена - възможности . един такъв инвертор на акумулатора на акумулатора алтернатора ........... и си готов ........ ще се радвам ако съм бил полезен и успех със задачката |
|
|
 |
bodan Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 25, 2006 21:54 Заглавие: Re: Търся схема за 12V вятърен генератор |
|
|
| nanko написа: | Здравейте!
Правя си малък вятърен генератор от автомобилно динамо. Необходима ми е електронна схема за управление процеса на зареждане на акомулаторните батерии.
Ако имате някакви препоръки по отношение на модела автомобилен генератор ще ги прочета с интерес!
Благодаря ви! |
Здраво и от мен ! Хич не съм наясно с темата но
бих коментирал следното ! Автомобилният генератор за да е
ефективен доколкото знам му трябват юопределено минимални обороти . Не съм запознают колко но това явно трябва да го обмислите ! |
|
|
 |
stivemaster Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Май 26, 2006 9:40 Заглавие: Re: Търся схема за 12V вятърен генератор |
|
|
| Цитат: | Здраво и от мен ! Хич не съм наясно с темата но
бих коментирал следното ! Автомобилният генератор за да е
ефективен доколкото знам му трябват юопределено минимални обороти . Не съм запознают колко но това явно трябва да го обмислите ! |
Прав си само че използван в автомобила където за да произведе ток в статорните намотки той трябва да бъде индуциран в роторните където акомулатора подава 12в ние говорим за друго - модификация с магнитен ротор. |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 26, 2006 12:07 Заглавие: |
|
|
| автомобилния генератор заедно с автомобилния релерегулатор си е завършена система за зареждане на акумолатор.Просто сложи и реле регулатора... |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Май 26, 2006 13:34 Заглавие: |
|
|
| Stoy40 написа: | | автомобилния генератор заедно с автомобилния релерегулатор си е завършена система за зареждане на акумолатор.Просто сложи и реле регулатора... |
Знам но поради спецификата на тази задача /виж условието за модификация/ релерегулатора няма да може да контролира подавания а от там получения ток както е в оригиналната схема и всъщност се получава много по-голям диапазон от напрежения което мисля че ще доведе до изпукването на регулатора който между другото ако няма роля по хубаво да се спести защото струва между 80 и 120 лв. като нов разбира се. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 26, 2006 13:57 Заглавие: |
|
|
за стабилизатор се използва акумолатора в тази система,ако не се допуска да се разрежда прекомерно напрежението ще е стабилно в диапазона 12-14.4 волта при консумация до 300 вата освен зареждането на акумолатора около100 вата,което е работния диапазон на един 50-60 ампрчасов реле регулатор....ако си намериш от КАМаз нещата се удвояват  |
|
|
 |
Ceko Гост
|
Пуснато на: Пет Май 26, 2006 21:23 Заглавие: Amii |
|
|
| Anonymous написа: | | Stoy40 написа: | | автомобилния генератор заедно с автомобилния релерегулатор си е завършена система за зареждане на акумолатор.Просто сложи и реле регулатора... |
Знам но поради спецификата на тази задача /виж условието за модификация/ релерегулатора няма да може да контролира подавания а от там получения ток както е в оригиналната схема и всъщност се получава много по-голям диапазон от напрежения което мисля че ще доведе до изпукването на регулатора който между другото ако няма роля по хубаво да се спести защото струва между 80 и 120 лв. като нов разбира се. |
По принцип не си много прав, ако махнеш реле регулатора на колата напрежението може да достигне до 80 волта.
Така че си мисля че би могъл да ти свърши работа , но може да направиш и перките да променят ъгъла си и така да постигнеш стабилни обороти , кото зависят един път от натоварването и най вече от силата на вятъра. |
|
|
 |
|