| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
TDA Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Май 31, 2006 7:20 Заглавие: Проблем с кит с TDA7294 |
|
|
Значи имама усилвател правен 100W с TDA 7294 и работеше си всичко и преди правих едни експерименти с потенциометър и както и да е изгорих стъпалото купих си същия кит слагам го и като го пусна какво се получава тръгва за секунда силно после намаля и някакво нестабилно се чува сякаш нещо захранването се цака и така спирам го и след 30-тина секунди се чува бум звук от колоната за 1 секунда и се доразреждат кондензаторите все едно някъде запушва схемата и преди да направи това след 30 секунди някъде като окъся кабелите за тока към кита дава доста голяма изкра няма на къде да отиде тока и да кажа не съм с двуполярно захранване траф 24Волта грец 32А от и 4 кондензатора 4700mf +50 -20V при което изходящото напрежение е 35V и проблема е че купих още един кит и при него същата работа и ми се струва че стъпалата са някакви ментета на тея двете дето ги вземах отдолу пише VЬ CZ MAR а на старото което си бачкаше пишеше SINGAPOUR
все едно запушват транзисторите в стъпалото нещо???
моля ви помогнете че незнам какво да мисля вече |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Palev Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 31, 2006 8:14 Заглавие: |
|
|
| ама много ги обсьждате тези ТДАта и само проблеми стях.Тькмо си мислех и аз да се набутам при условие че имам едни ретро стьпала 150Вата сьс 2N3055 при това фабрични.Значи да невземам такива. Вярно че са компактни ама само проблеми с тях. |
|
|
 |
sparky Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 31, 2006 9:07 Заглавие: |
|
|
Има интернет за тая работа. Па там и и едни хитринки - datasheet им викат. Знаете чипа, знаете и производителя, имате интернет, има хиляди примерни схеми с това TDA. Що чакате някой друг да ви свърши работата? TDA7294 то върви с ДВУПОЛЯРНО захранване. Всички китове са с такова. Не че е невъзможно да тръгне с еднополярно, ама трабва този, който го прави да знае за какво иде реч все пак. _________________ Знам че нищо не знам, но някои и толкова не знаят. |
|
|
 |
Palev Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 31, 2006 9:13 Заглавие: |
|
|
| sparky каза TDA-то върви с ДВУПОЛЯРНО захранване-то това е ясно и е самото начало ама маи и интеграла бил менте доколкото разбрах. вьв форума и други са обсьждали тази тема |
|
|
 |
sparky Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 31, 2006 9:20 Заглавие: |
|
|
Чипът сим има крак за mute и крак за плавен старт. Това го пише в datasheet-а. Проблема най-вероятно е там.
И все пак като кита на една фирма не тръгва, пробвайте от друга. _________________ Знам че нищо не знам, но някои и толкова не знаят. |
|
|
 |
TDA Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Май 31, 2006 10:30 Заглавие: |
|
|
нз да ли има ама самия кит има джъмпер направен за муте за плавен старт на схемата проблема не е в това и старата беше напълно същата и си бачкаше и без плавен старт и такива подобни тя и тая тръгва в началотот силно за секунда и после намаля и става много нестабилен звука криви колоната на бас супер зле и не го задържам много че да не думне нещо еба ли го ко може да му стане
схемата си бачка с обикновенно захранване така е подкаран!
ето схема http://tda7294.hit.bg/shema%20usilvatel.JPG
всичко е така ама нз какво се цака греца е добре за кондензаторите незнам от тях мисля че не може да е а и пробвах без кондензатори пак така само че с повечко шум!!! |
|
|
 |
Palev Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 31, 2006 11:39 Заглавие: |
|
|
масата от корпуса на трфа ли е че не се вижда добре.ако е така не ми звучи логично _________________ щом мога да объркам нещо,то непременно ще го направя |
|
|
 |
TDA Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Май 31, 2006 11:42 Заглавие: |
|
|
| не от единия изход на траффа |
|
|
 |
Palev Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 31, 2006 11:54 Заглавие: |
|
|
2 та извода на трафа трябва да са на гре'а а за средна точка на захранването пробваи да направиш изкуствена. _________________ щом мога да объркам нещо,то непременно ще го направя |
|
|
 |
Palev Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 31, 2006 11:57 Заглавие: |
|
|
разгледаи схеми на захранвания има ги обсьдени вьв форумите _________________ щом мога да объркам нещо,то непременно ще го направя |
|
|
 |
|